Zombieland (2009)

Wat zegt het over een film als ik ‘m in één weekend DRIE keer gezien heb?
Ten eerste: ik heb me kapótgelachen, zelfs de derde keer best wel. Ten tweede: de film hoeft niet te ‘marineren’ voordat je ‘m door hebt; als in: het is geen Shutter Island natuurlijk… Ten derde: als voormalig zombiefilm-coproducent weet ik hoeveel fun het is om blood&gore te maken, en mijn god, wat hebben ze tijdens het maken van Zombieland fun gehad..!
En dan heb ik het nog eens niet over de zeer verrassende en mega-coole cameo van … gehad.

Let op: als je op onderstaande IMDb-link klikt, dan zie je in de cast-lijst wie die cameo voor z’n rekening neemt. Hij is dus niet uncredited. Wat je ook ziet, is dat deze horrorkomedie een 7,9 (!!!!!!!!!!!!!) krijgt op IMDb, met meer dan 60 duizend stemmen. Ik was dus niet de enige die ‘m leuk én goed vond…

Zombieland gaat over een Amerika wat compleet is verwoest door een zombievirus. Er zijn nog maar een handvol mensen over, waaronder Jesse – Roger Dodger – Eisenberg. Hij heeft een flink aantal regels opgesteld om te overleven, en de uitleg en handhaving hiervan levert een geweldige (en geweldig gore) intro op. De begincredits van deze film zijn al de moeite van het huren van deze film waard.

Jesse is op weg naar het oosten, waar volgens hem nog hoop gloort. Onderweg komt hij Woody Harrelson tegen, een norse maar gruwelijk lompe loner die in de wieg gelegd lijkt om zombies op te ruimen. Weet je, nu ik dit typ: ik heb niet meer zo gelachen om een zombiefilm sinds Shaun of the Dead. Zombieland is gewoon een goed gemaakte zombiekomedie, met voldoende blood&gore voor de echte zombiefans, maar ook met een goede regie en interessante acteurs en actrices. Aan het eind van de derde keer kijken zei ik tegen m’n ‘kijkgenoten’: “Dit is een film die ik graag zou hebben gezien toen ik 18 was of zo“, omdat ik toen niet alleen een sucker voor tienerkomedies was, maar de film bevat ook een onvervalst romantische verhaallijn waar ik op m’n 18e nog veel harder in wilde geloven…

Kijken dus..!

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1156398/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *