Horrible Bosses (2011)

Yes, van alle komedies die ik dit jaar gezien heb (en dat zijn er stiekem al best wat), denk ik dat dit de film is die ik het snelste nogmaals wil kijken met vrienden. Ja, ik denk dat ie nóg geschikter is voor repeated viewing dan Bridesmaids, die ik al behoorlijk geweldig vond. En hoe fijn is het om als Saturday Night Live-fan te zien dat naast Kristen Wiig nu ook Jason Sudeikis door aan ’t breken is. Hij speelde eerder o.a. in Hall Pass, en ik kan niet echt wachten op ’t volgens mij erg foute en puberale A Good Old Fasioned Orgy

Sudeikis speelt samen met Charlie Day en Jason – The Switch, Extract – Bateman drie vrienden die allemaal een terechte en gruwelijke hekel hebben aan hun bazen. Sudeikis’ baas is net overleden en wordt opgevolgd door een coked out of his head Colin Farrell (met een geweldige comb over), die het liefste alle dikke en gehandicapte mensen direct ontslaat. Charlie Day is assistent van tandarts Jennifer Aniston, en zij tilt seksuele intimidatie op de werkvloer naar een geheel ander niveau. Echt, zo grof heb ik een vrouw nooit eerder in een niet-pornofilm gehoord ;).
Jason Batemans baas wordt gespeeld door Kevin Spacey, die deze rol eerder (maar serieuzer) speelde in Swimming with Sharks. Voor iedereen die iets in de filmwereld doet of ambieert: kijken die film. In deze film zie je echter de lol die hij had in het spelen van de rol van egoïstische klootzak in z’n ogen weerspiegelen, want mán, wat ga je hem haten…

De film neemt genoeg tijd om te tonen waarom de drie vrienden uiteindelijk serieuzer worden in hun ‘zatlappen-die-iets-te-stoer-zeggen-dat-ze-hun-bazen-willen-vermoorden’-praat. Wat begon als een gedachte die mensen normaliter binnen houden, wordt hier uitgesproken. En in eerste instantie doen ze er nog lacherig over, maar een paar goed getimede acties van hun bazen verder willen ze het plan toch ten uitvoer gaan brengen. Maar ze weten zelf ook wel dat ze veel te stom zijn om de perfecte moord te plegen, laat staan drie perfecte moorden.
Initieel komt hulp uit verwachte hoek, maar niet veel later uit totaal onverwachte hoek…

Ja, ik heb hard genoten van Horrible Bosses. Ik merk echter ook dat als ik teveel ga typen, dat ik m’n fijne ervaring wat ‘over-typ’. En mogelijk moet jij ook niet al teveel lezen vooraf, maar mij vertrouwen en deze film gewoon gaan kijken. Op IMDb zijn er weer een flink aantal Amerikanen die weer wat zeuren over racistische, vrouwonvriendelijke of homofobe bedoelingen van deze film, maar ik zou het liefste “Grow up and get a life!” tegen ze willen schreeuwen. Horrible Bosses is zo politiek incorrect als wat, maar als de film iemand voor lul zet, dan zijn het wel de drie hoofdrolspelers.
Iets wat ze overigens met verve en trots ondergaan…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1499658

2 Antwoorden aan “Horrible Bosses (2011)”

  1. Een 7 op imdb is voor een comedy heel hoog, maar voor deze comedy keihard te laag. Lang, maar dan ook echt lang geleden dat ik zo’n leuke film heb gezien.

  2. Nadat een vriend deze film als ‘mwah mwah’ bestempelde en ik eergisteren hier toch een goede recensie las, wist ik dat ik hem moest gaan zien. Heb hard gelachen om met name Colin Farrell en MFJ, maar vond alle personages kleurrijk en heerlijk gecast!
    Ben er echter nog niet over uit of ik de hoge frequentie van Charlie Day too much of misschien toch wel passend vond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *