The Tourist (2010)

Helaas, Ricky Gervais had behoorlijk gelijk toen hij The Tourist afzeek tijdens de openingsmonoloog van de Golden Globe-uitreiking afgelopen zondag. Het is een slechte tweedimensionale film waarin het natuurlijk niet erg is om anderhalf uur naar Johnny Depp en Angelina Jolie te kijken. Maar jongens jongens, maak de volgende keer een wat minder voorspelbare film…

Ik geef eerlijk toe: ik zat er best aardig in, afgelopen dinsdag in de sneak. Venetië in de zon, Angelina Jolie die wel wat ouder en ‘harder’ eruit begint te zien, maar nog steeds erg fijn is, Johnny Depp die klungelig en verlegen durft te zijn en een regisseur die hiervoor een Oscar won voor Das Leben der Anderen. Maar zonder de twee grote sterren zou ik deze film keihard afzeiken, denk ik.

Angelina Jolie speelt een vrouw, gevangen in de intrigerende wereld van de internationale financiële fraude. Haar geliefde (Alexander Pearce) heeft veel geld gestolen van een paar criminelen, en Scotland Yard wil daar wel nog flink wat belasting op innen. Een hopelijke ontmoeting met haar geliefde brengt haar op de trein naar Venetië, waar ze Frank tegen het lijf loopt, een wiskundeleraar met het uiterlijk van Johnny Depp. En ook al speelt Depp de rol wel goed drollerig, daar weet je al dat realisme iets is dat je níet moet verwachten.

In Venetië aangekomen wordt het natuurlijk steeds spannender en is er de kus, waardoor ik dacht dat als Brad Pitt OOIT überhaupt jaloers zou kunnen zijn, hij dat misschien zou worden als hij z’n vrouw met Johnny Depp ziet zoenen. De film kabbelt dan als een niet goed uitgewerkte thriller met teveel ‘ja, dat moet je maar aannemen’-sprongen naar de climax, die ook nog eens behoorlijk teleurstellend is.

Zonder de schoonheid van Jolie (en Venetië) en de aardige rol van Depp zou deze film best lastig uit te zitten zijn, ben ik bang…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1243957

3 Antwoorden aan “The Tourist (2010)”

  1. Na alles wat ik er van gelezen had, ging ik er met weinig verwachtingen heen.
    En eerlijk is eerlijk, zo slecht vond ik hem niet. Ik heb me prima die anderhalf uur vermaakt. Mooie beelden, niet te veel nadenken verhaal, maar moet dat dan altijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *