The A-Team (2010)

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…!
Ik vond ‘m heel gaaf ;). Natuurlijk was ik vroeger fan van de serie, en natuurlijk is de film nu ge-update naar deze tijd, maar ik heb me echt geweldig vermaakt met deze film. Okay, een paar special fx waren wat ‘mwah’ en Liam Neeson zit vaak op ’t randje, maar overall: ik vond ‘m VET..!

Ik ga niets vertellen over ’t verhaal. Ik wil het vooral hebben over Sharlto Copley en Bradley Cooper. Copley ken je mogelijk als Wikus van der Merwe uit District 9. Hij is Zuid-Afrikaan, en speelt Murdoch geweldig. Hij is zo gek als ’n deur, maar wel net anders als Dwight Schultz dat in de serie deed. Niet minder leuk, maar ietsjes anders. Maar maakt niet uit: ‘he delivers‘.

Daarnaast is Bradley Cooper erg goed gecast als Lt. Templeton “Face” Peck. Natuurlijk zal hij de vrouwen wel vermaken met z’n vaak ontblote bovenlijf, maar hij is ook gewoon een coole gast. De manier waarop hij Jessica Biel uiteindelijk laat hunkeren ken ik alleen uit films en uit de wereld in m’n hoofd, dus dat doet ie goed… ;)

Qua verhaal gaat The A-Team natuurlijk nergens de diepte in. Maar dat wil je ook niet, want dat deed de serie toch ook niet..? Zoals Roger Ebert het beschreef: de film is net zo oppervlakkig als de serie, de karakters net zo over-the-top, et cetera. Uiteindelijk trok Ebert de film toch niet (anderhalve ster, van de vier, meen ik), maar ik dacht na afloop meteen: “Hey, relaxed dat ik ’n Unlimited-pas heb, dan kan ik ‘m ook nog met andere vrienden gaan kijken..!“. Daarnaast voelde ik me best stoer, zoals ik dat heel vroeger ook had na het zien van The Karate Kid :).

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0429493

Een antwoord op “The A-Team (2010)”

  1. Ik pikte de update naar deze tijd niet, ben ik een te ouwe lul voor nu denk ik en daar ken ik de serie van toen te goed voor, maar als je de film niet beoordeeld als ‘The A-Team’ maar gewoon als over the top aktiefilm met een leuke vleug humor issie heel erg goed. Wil niet zeggen dat ik hem afgekeken heb, na een uur vond ik het wel welletjes, maar dat komt omdat ik niet van dit soort aktiefilms hou.

    Ik heb me trouwens wel gestoord aan Face, die de hele film vond dat ie leuker moest proberen te zijn als Murdock. Die laatste is de funny-guy uit the A-Team en daar moet je van afblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *