9 (2009)

Toen ik Up zag dacht ik: die gaat makkelijk alle animatieprijzen van het jaar winnen. Maar nu ik 9 heb gezien, verwacht ik dat deze film toch zeker wel wat (technische) prijzen van Up kan afsnoepen…

9 gaat over een paar poppetjes, die over zijn gebleven nadat een oorlog tussen mens en machine de mensheid heeft weggevaagd. Natuurlijk zijn deze poppetjes net mensen, en nemen ze het op tegen de nog overgebleven monstermachines.

Wat volgt is veel actie en gruwelijk mooie animatie. Natuurlijk komt dat deels door de aanwezigheid van Tim Burton als producent, maar regisseur Shane Acker kreeg al een Oscarnominatie voor de korte versie van deze film, wat overigens een afstudeerfilm van ‘m was..!

Qua verhaal wint Up het vrij makkelijk van 9, maar zeker ook de aanwezigheid van stemmen van John C. Reilly, Elijah Wood, Jennifer Connelly, Martin Landau, Christopher Plummer en Crispon Hellion Glover maken van 9 een zeer vermakelijke film, die met 87 minuten ook als “tussendoortje” gezien en gekeken kan worden, maar dan doe ik ‘m tekort.
9 is gewoon een zeer mooie animatiefilm met een best interessant verhaaltje…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0472033

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *