Land of the Lost (2009)

Het enige dat ik over deze film kan zeggen, is dat ik hoop dat Will Ferrell toch uiteindelijk meer de kant op gaat die hij met Stranger than Fiction inzette. Toch ben ik bang dat hij veel te veel plezier beleeft aan quatschfilms als Land of the Lost.

En natuurlijk is dat echt niet het enige dat ik hierover ga zeggen ;) .
Land of the Lost is schijnbaar een parodie/remake van een oude tv-serie die ik in elk geval niet kende. Misschien dat dat m’n insteek wat anders maakte dan de makers verwachtten. Eén ding staat echter als een paal boven water: ook al is er serieus veel geld in deze film gestoken, neem de film zelf absoluut niet serieus. Eigenlijk was m’n eerste reactie na deze film: Will Ferrell moet wel in toom gehouden worden, want als dat niet gebeurt krijg je een film als deze…

Naast Will Ferrell zie je Danny McBride, een voormalig bijrolacteur in zo’n beetje alle leuke komedies van de laatste zes à zeven jaar. Ook hij is soms erg grappig, maar ook daarbij: hou ‘m een beetje in toom…
Zou het dan aan de regisseur liggen? Ook dat is wat lastig, want de film is geregisseerd door Brad Silberling, die eerder Caspar, City of Angels, Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events en het zeer mooie en vrij ingetogen 10 Items or Less maakte.

Hmmmmm, dan zal het wel een samenloop van omstandigheden zijn, waardoor de film niet uit de verf komt. Want ook al zitten er echt wel een paar redelijk hilarische scènes in, ik denk dat deze film pas echt tot z’n recht komt als je behoorlijk dronken of knetterstoned bent…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0457400

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *