Horsemen (2009)

Een film van Jonas – Spun, diverse music videos – Akerlund met Dennis Quaid, Clifton Collins Jr., Ziyi Zhang, Lou Taylor Pucci én Peter Stormare met een nogal luguber hoesje kán natuurlijk heel vet zijn. Helaas is Horsemen dat niet…

Met een alternatieve titel Four Horsemen of the Apocalypse schroef je de verwachtingen natuurlijk ook nogal wat op. En ik zat al langer te wachten op Ziyi Zhang in een Amerikaanse film (ik tel Rush Hour 3 voor ’t gemak even niet mee), maar ze is zo authentiek (Chinees) dat weinig Amerikaanse (en Zweedse?) regisseurs haar kracht kunnen vinden, denk ik. Want hoe goed ze is in films als House of Flying Daggers, Hero en 2046, zo slecht lijkt ze hier te zijn. En nu hoor ik je wel denken: “Ja, maar in Memoirs of a Geisha lukte het Rob Marshall wél“, dan kan ik alleen maar toegeven dat je mijn recensies niet al te zwart-wit voor waarheid aan moet nemen ;) .

In Horsemen raakt politiedetective Dennis Quaid betrokken bij een aantal lugubere moorden, die al vrij snel verwijzen naar het “Vier Ruiters van de Apocalypse“-verhaal uit het boek Openbaringen (inderdaad, uit die bijbel). De film is echter nergens echt in balans, ook niet onvoorspelbaar, en Jonas Akerlund heeft het niet alleen lastig met Chinese actrices als het aan komt op geloofwaardig spel.
Wat natuurlijk wel weer zo is, is dat ik voor ’t grote publiek misschien iets té kritisch ben. Als in: veel klanten bij de videotheek zullen deze film wel weer geweldig vinden.
Ik helaas niet…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0892767

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *