Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

Allereerst: ik vond de eerste Ice Age niet zo gaaf als menigeen. Deel 2 was net zo aardig, maar ook niet zo leuk als films als Shrek, The Incredibles, WALL-E, etc. Althans: dat vond ik. Ik was daarom aangenaam verrast dat ik Ice Age: Dawn of the Dinosaurs de leukste uit de franchise vond…

Waar in de eerste delen het vooral Looney Tunes-humor betrof, daar ontdekte ik in deel 3 toch iets meer humor die volwassenen juist wel oppikken, maar die bij kids niet in de weg zal zitten. Ik kan nu gaan proberen alles te analyseren door te vertellen dat de film geregisseerd is door de co-regisseur van deel 1 en de regisseur van deel 2, en ‘geco-regisseerd’ is door de ‘animation supervisor’ van Horton Hears a Who!, maar ik weet niet of dat ook maar iets op gaat leveren. Overigens is het wel apart dat er nergens een schrijver wordt gecrediteerd, want mogelijk dat hij/zij wel de beste bijdrage aan de film heeft geleverd…

Okay, effe kort iets over het verhaal. Ellie is zwanger, en Manny is mega-zenuwachtig als ‘father-to-be’. Diego (de sabeltandtijder) voelt dat het tijd is om alleen verder te gaan, terwijl Sid bang is dat hij buiten de boot zal gaan vallen zodra Ellie en Manny een baby-mammoet krijgen. Nu denk je: “Waarom schrijft hij iets over het verhaal?”, en dat bedacht ik me net zelf ook. Misschien ligt de reden dat ik dit het beste deel vond dus wel opgesloten in het feit dat Ice Age 3 qua verhaal best okay is. Natuurlijk slaat het nergens op dat ze op een gegeven moment door het ijs zakken en dan een ‘vergeten’ wereld vol met dinosauriërs aantreffen, maar in die context wordt best een aardig verhaaltje verteld. Dat de mega-dinosaurus nogal van grootte wisselt in verschillende scènes, dat neem je dan maar op de koop toe.

Oh ja: ik zag de film in 3D, wat zeker aan te raden is. Maar ga dan wel zo ver mogelijk in het midden van de zaal zitten…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1080016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *