New Kids Nitro (2011)

Zoals verwacht met een sequel is New Kids Nitro grover, lomper en nóg schaamtelozer dan New Kids Turbo, maar eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen dat Nitro een ‘betere’ film is dan het eerste deel van de belevenissen van deze kutzakken uit Maaskantje.
Niet dat dit een goede film is, maar hij zit zeker beter in elkaar, bevat nog veel meer én heftigere stunts en hij is gewoon ook weer hilarisch. En dat terwijl ik na het zien van de trailer nogal m’n bedenkingen had.

De trailer toonde namelijk alleen maar gevloek en getier, en natuurlijk zit de film ook knettervol met het soort taal waar de Bond tegen Vloeken niet blij mee is (leuke cameo, btw ;)), maar de mannen tonen dat ze als filmmakers ook meer ervaring hebben dan in het eerste deel, en dat verraste me. Ook was ik aangenaam verrast door de compleet veranderende kleurcorrectie als het laatste half uur van de film verandert in een onvervalste zombiefilm. Ik denk dat de mannen ook fan zijn van oude zombiefilms, of anders in elk geval van de grindhouse films die Tarantino en Rodriguez recentelijk maakten…

Natuurlijk hoef ik niet al te veel te vertellen over ’t verhaal. Tijdens een felle strijd tussen Maaskantje en die homo’s uit Schijndel blijkt dat er in Friesland een zombievirus uitgebroken is, en tegen wil en dank gaan de mannen op pad om Richards moeder te redden. Die is namelijk net op vakantie gestuurd naar Ameland, maar daar kom je schijnbaar via de veerboot ergens in Friesland, dus zij zit middenin de zombiehel. En dan kunnen de mannen, en vooral Richard, heerlijk los. Waarom Richard al z’n kleren uittrekt voordat hij het grote gevecht aan gaat beats me, maar waarschijnlijk was het vooral een leuke gein richting al die zombie-figuranten tijdens de opnames…

New Kids NitroEen opvallende gedachte die ik tijdens de film een paar keer had, was hoe onbeschaamd grof de film is, en dat deze film dus echt alleen in Nederland gemaakt kon worden. En waar ik bij de eerste film me nog afvroeg of ik me nou moest schamen hiervoor, of juist trots dat wij misschien wel in ’t meest vrije land van de wereld wonen, daar neig ik na deze film toch naar het laatste. Want bovenstaande gedachte werd namelijk vervolgd door de gedachte dat deze film in ‘the land of the free‘ waarschijnlijk niet geaccepteerd zal worden. Want zó vrij zijn ze daar niet. Wij wel, en ja, daar ben ik TROTS op.
En ook al gingen ze voor mij ook een paar keer net over de grens, en zal mijn moeder deze film na een seconde of vijf al niet meer willen zien, de sfeer in de bioscoopzaal in Pathé Eindhoven was opperbest. Er werd tijdens de film zelfs gejuicht. Wat mogelijk komt doordat Eindhoven, en specifieker Woensel, ditmaal ook een best leuk aandeel heeft.

Ja, ik was aangenaam verrast, en misschien dat ik ‘m nog wel een keer ga kijken met andere vrienden. Maar dan wel met een paar blikken bier achter de kiezen denk ik…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt2043932

2 Antwoorden aan “New Kids Nitro (2011)”

  1. Was is en blijft een razend meesterlijk goed gemaakt hilarisch uitzinnig grappig relaas van onhandelbaar krapul uit de lage landen , met tot in de kleinste details een perfecte weergave hoe men zich kleedde , auto keuze , haartooi aanmeette in de jaren ’80 onder het krapuleuze jongeren milieu van toen .
    Kon niet perfecter geëtaleerd worden , hopelijk komen de leden New kids ooit toch nog terug samen voor nieuwe films , ook als oudere new kids met ouderschap intussen , zou er nog heel wat verfilmd kunnen worden le dunkt .
    Opvallend anderzijds dat de heren volledig uit de picture zijn verdwenen, men zou haast denken , dat ze uit de media wereld zijn verdwenen, en een andere carrière zijn begonnen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *