Due Date (2010)

Okay, allereerst: Due Date is niet de 2010-versie van The Hangover, ook al speelt Zach Galifianakis weer een soortgelijke rol in een film van dezelfde regisseur (Todd Phillips). Waar ik bij The Hangover vrijwel continu aan het lachen was, deed ik dat bij Due Date waarschijnlijk nét tien keer gedurende de hele film. Wel een paar keer keihard, dat dan weer wel…

In Due Date moet Robert Downey Jr. zo snel mogelijk vanuit Atlanta naar Los Angeles omdat z’n vrouw op het punt van bevallen staat. Bij aankomst op het vliegveld gaat het al lichtelijk fout, mede door toedoen van Zach Galifianakis, de baardmans uit The Hangover, Up in the Air en van de geweldige talkshow Between two Ferns (check YouTube). Ik zal niets verklappen, maar dat vliegtuig vertrekt niet met hen erin, en dan zijn ze eigenlijk op elkaar aangewezen om met de auto de weg naar Lalaland te vervolgen. En dan blijft het natuurlijk mis gaan…

Weet je, ik heb de trailer van Due Date wat te vaak gezien. Ik moest daar best hard om lachen, en had dan ook zoveel zin om deze film te zien dat ik gisteren zelfs alleen naar de sneak ging. Mijn verwachtingen waren misschien daarom wat té hoog, en mogelijk probeer ik hier wel jouw verwachtingen wat naar beneden te halen, zodat jij meer kunt genieten. Toch lijkt Due Date een beetje een tussenstop richting volgende zomer, als The Hangover 2 in de bioscopen te zien zal zijn, gemaakt door en met dezelfde mensen als deel 1, tot aan Mike Tyson toe…

Zie Due Date dan ook niet meer als een vermakelijk tussendoortje, met een aantal leuke bijrollen. Natuurlijk komt Todd Phillips zelf voorbij, en ditmaal zelfs een stuk langer dan in bv. Old School en Road Trip. Daarnaast was ik blij met Danny McBride, Juliette Lewis en Michelle Monaghan. De rol van Jamie Foxx’ rol leek wat ‘overdreven’, als in: voor die rol was niet zo’n goede acteur nodig. Maar mogelijk dat Jamie wel gewoon zin had om mee te doen, om een tijdje met die gekke gasten op te trekken. Want dat ze veel lol hebben gehad op de set, dat verwacht ik zeker wel…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1231583

Een antwoord op “Due Date (2010)”

  1. Naar mijn mening lijdt deze film enorm onder het succes van the hangover. De meeste mensen kennen Zach alleen van die film, en denken daarom met Due Date net zoiets te gaan zien. Dan kom je inderdaad bedrogen uit, want deze film lijkt nergens op hangover. Ik spreek dagelijks 8 mensen over deze film en 6 ervan zeggen dan dat ze hangover beter vonden. Het appels en peren verhaal.
    Ik von Due Date erg geslaagd. Niet iedere minuut een grap, maar ook ruimte voor een beetje gevoel en leuke dialoogjes. Voor mij maakte dat de grappen die er in zaten alleen maar sterker denk ik. Ik heb een keer of 10 hard gelachen, en dat kan ik van veel comedies niet zeggen. Naar mijn mening veel meer als een tussendoortje, maar dan moet je niet een ‘hilarische’ film verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *