Cemetery Junction (2010)

Cemetery JunctionWaar The Invention of Lying uiteindelijk een teleurstelling bleek, daar verraste Ricky Gervais me met Cemetery Junction wel positief. Want het is niet alleen een best leuke komedie, maar er zit ook genoeg drama in om ‘m serieus te nemen. Zou het komen doordat regisseur Gervais zichzelf hier ondergeschikt maakt aan ’t verhaal…?
Waar hij in The Invention of Lying ook nog de hoofdrol op zich nam, heeft ie hier een nogal racistische bijrol, die hij overigens erg goed (en ingetogen) speelt. En waar The Invention of Lying vol zat met one-liners en sketches, die moeilijk een hele film vormden, daar is Cemetery Junction een best mooi ‘coming of age’-drama, waar ik afgelopen vrijdagavond tijdens het kijken meerdere keren bij zei: “Hey, dit is ook best een mooie film.”.

Niet dat Cemetery Junction nou één van de beste films is die ik dit jaar gezien heb, want daarvoor zit ie mogelijk wat té perfect in elkaar, als in: alles gebeurt iets te ‘gepolished’. Kort het verhaal: jongen wil in 1973 het dorp waar hij is opgegroeid ontvluchten door een baan te nemen bij ’t bedrijf van iemand die dat wel gelukt is, maar z’n oude vrienden laten hem niet zomaar gaan. Dan komt ie ook nog de dochter van de baas tegen, waar hij vroeger gek op was, en die nu op het punt staat te trouwen met een kopie van haar vader, die haar net zo lomp behandelt als haar vader haar moeder behandelt. And guess what: ze is ook nog eens heeeeeeeeeeeel fijn :).

Cemetery Junction hangt een beetje tussen mainstream en cult in. Voor de doorgewinterde cultkijker zal ie iets te weinig diepgang hebben en net iets te ‘makkelijk’ zijn, maar als je zin in een simpele komedie hebt, dan kan het zijn dat je wat geïrriteerd wordt omdat je ook af en toe wel na moet denken. Mede daarom zal deze film het bij het grote publiek (zie ’t punt op IMDb) wel niet zo geweldig gedaan hebben, maar mij verraste hij dus zeker wel.

Shit, als ik nu je verwachtingen maar niet teveel omhoog heb geknald…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1196204

Een antwoord op “Cemetery Junction (2010)”

  1. Ik was afgelopen weekend een avondje alleen thuis en ben eens even door je reviews gegaan op zoek naar een film, wat deze is geworden. Vond het een heerlijke vrijdagavondfilm! Zij is inderdaad heel fijn, maar hij mag er gelukkig ook best wezen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *