In the Electric Mist (2009)

Er zijn weinig acteurs zo goed in het neerzetten van een getroebleerde maar rechtvaardige politieagent als Tommy Lee Jones. Hoe fantastisch ie dat deed zie je vooral in No Country for Old Men, maar ook in In the Electric Mist laat ie zich weer van z’n beste kant zien. Dat In the Electric Mist een boekverfilming is, is echter niet alleen positief…

In the Electric Mist gaat over Dave Robicheaux, sheriff in Iberia parish, ergens in de buurt van New Orleans. Veel red necks natuurlijk, en de perfecte plek voor een getroebleerde politieagent die Tommy zo goed kan neerzetten. In the Electric Mist is gebaseerd op een boek van Pulitzer-Price genomineerde James Lee Burke. Ik kende hem niet, maar aan alles in de film zie je dat het is gebaseerd op ’n boek. En zoals ik al zei: dat werkt zowel positief als negatief.

Het positieve is dat ik na 46 minuten op m’n Blu-ray-speler-display keek en dacht: “Shit, wat lopen er al lekker veel verhaallijnen door elkaar heen.In the Electric Mist is een film waar je lekker voor moet gaan zitten en je dan mee laten voeren in een wereld van corruptie, racisme en alcoholisme. Combineer dat met een aantal interessante bijrollen van Pruitt Taylor Vince (die met die ogen), John Goodman, Peter Sarsgaard (de opvallendste?), James Gammon (de perfecte red neck en/of cowboy-bijrolacteur), Mary Steenburgen én regisseur John Sayles, en je hebt zeker een interessante film.

Het negatieve aan deze boekverfilming kan ik het beste duiden door het over de ondertitel te hebben. Deze luidt: “No one can escape the sins of the past“. En inderdaad: dat voorspelt nogal wat diepgang. Maar helaas voelde ik dat niet helemaal bij het zien van de film. Het is echt zo’n ding dat in het boek waarschijnlijk veel beter uitgevoerd wordt, maar in de film dan net niet uit de verf komt. Ik bedoel wel echt “net niet”, want In the Electric Mist is zeker geen slechte film, maar ik denk dat de pitch van de film net wat te pretentieus is geweest…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0910905

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *