Outlander (2008)

Haha, wat een film. Maar wel best heerlijk als je een enorme kater hebt. Outlander is zo absurd qua plot, dat je eigenlijk direct wel weet: “Neem deze film niet serieus“. En ik moet zeggen, als je dat niet doet, dan is ie best genietbaar…

Jim Caviezel speelt ‘outlander’ Kainan, oftewel een vreemdeling die een Viking-dorp in de 8e eeuw binnenwandelt. Maar dat deze vreemdeling een alien is die met z’n ruimteschip in een fjord is gecrasht, dat weten de dorpelingen niet. Wij als kijkers wel. En wat wij ook weten: hij zat niet alleen op het schip, want er is een ‘moorwen’ meegelift; één of ander alien-monster.

Heb je al door wat voor quatsch-film het is? Natuurlijk zijn er veel links richting het klassieke Arthur-verhaal. Zo is die moorwen echt wel een draak, die alleen bestreden kan worden met een zwaard van het gesmolten staal van Kainans ruimteschip. Excalibur, anyone? En raad eens wie er op het eind van de film koning wordt?

Ik blijf maar glimlachen als ik aan de stupiditeit van deze film denk. Maar toch schaam ik me niet als ik toegeef dat ik me best vermaakt heb. De film is namelijk flink groots opgezet, Jim Caviezel speelt eigenlijk altijd wel goed, hij heeft in Sophia Myles een fijne ‘love interest’, en wanneer heb je voor het laatst een viking-avonturen-science-fiction-monsterfilm gezien? Precies ja..!

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0462465

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *