Chaos Theory (2007)

Chaos Theory is een film die nogal klein is uitgebracht in Nederland. De bioscopen heeft ie helemaal niet gehaald, en op DVD zul je ‘m ook niet overal vinden. Ergens is dat best raar, want hier laat Ryan Reynolds toch weer zien waarom hij Mr. Scarlett Johansson is geworden…

Ik keek Chaos Theory na een tip van een klant bij de videotheek. “Hilarische film“, was z’n korte maar krachtige recensie. Het was zaterdagavond en ik zou op stap gaan, dus een hilarische film is dan altijd welkom. Maar wat ik te zien kreeg was nergens en nooit hilarisch, maar gewoon best goed. Af en toe zelfs mooi pijnlijk, maar nergens hilarisch.

In de film speelt Reynolds de vader van bruid, wiens bruidegom natuurlijk wat bedenkingen heeft zo net voor de trouwerij. Inderdaad: Reynolds is met wat make-up wat ouder gemaakt, maar je zult het raden: 95% van de film is een flashback over de relatie tussen Reynolds’ karakter en z’n vrouw, gespeeld door Emily Mortimer.

En die flashback, dat is een verhaal over een relatie met ups & downs. En dat is inderdaad best lachen, maar uiteindelijk is Chaos Theory wel wat meer dan een simpele en hilarische komedie.
Niet wat ik verwachtte en waar ik voor ging zitten, maar misschien daarom des te verrassender. Gewoon goed voor tussendoor…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0460745

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *