The Informant! (2009)

Na het zien van de trailer van The Informant! had ik echt gruwelijk veel zin in deze film. Mogelijk dat ie bij mij daarom wat tegenviel. Steven Soderbergh levert een leuke en interessante film af, maar ergens mist ie de balans, en nu – een week later – was ik ‘m alweer bijna vergeten…

Matt Damon speelt in dit waargebeurde (!!) verhaal Mark Whitacre, de hoogstgeplaatste klokkenluider uit de Amerikaanse geschiedenis. En dat het waargebeurd is, dat toont niet alleen de grove oneerlijkheid bij grote bedrijven, maar wekt ook behoorlijk wat verbazing. Want dat zo’n schijnbaar domme vent het zo hoog kan schoppen is al ongelofelijk. Dat hij daarnaast ongezien als spion voor de FBI informatie over prijsafspraken kan doorspelen is mogelijk net zo ongelofelijk, maar dat hij daarnaast ook nog – onder de ogen van de FBI – zo’n 9 miljoen dollar kan verduisteren: fuckin’ UNbelievable

Helaas redde dat de film voor mij niet. In mijn ogen hangt The Informant! tussen een scherpe zwarte komedie en een maatschappijkritische corporate thriller in, maar is ie het allebei net niet. En dat is jammer, want het onderwerp blijft boeiend. Maar dan haalt de film het niet bij een komedie als Burn After Reading, documentaires als The Yes Men of Enron: The Smartest Guys in the Room of een corporate thriller als The Insider.

Gewoon lekker voor tussendoor, maar heb niet té hoge verwachtingen…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1130080

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *