Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Haha, een mooie quote op IMDb: “Pull the plug on this pathetic, pretentious hunk of junk.” ;)
Grotendeels kan ik het er wel mee eens zijn, ook als is het tweede deel van Transformers natuurlijk wel weer gruwelijk goed gemaakt, technisch gezien dan. Helaas is er zo weinig tijd aan het scenario besteed dat het af en toe gewoon irriteert…

Ik hoopte ergens dat ik meer van Transformers: Revenge of the Fallen zou genieten doordat ik een paar dagen eerder het gruwelijk tegenvallende The Spirit zag. Natuurlijk was het zondagavond, en had ik zin in iets makkelijks, en is die airco in de bioscoop best aantrekkelijk met een Pathé Unlimited-kaart, maar ook dan blijft deze Transformers-film té zwaar tegenvallen. En nee, het komt niet doordat m’n verwachtingen te hoog waren. De trailers waren heel vet, maar toonden enkel actie actie actie actie en inderdaad: actie. En dat is ook het enige waar de film uit bestaat.

Megan Fox is natuurlijk weer mega-hot. Zeker als ze op haar motor kruipt om die te airbrushen. Maar eerlijk gezegd: die scène is zo over-the-top, dat het bijna lachwekkend wordt, hoe lekker ze ook is. Dat ze daarna af en toe ineens verandert in een sobbend meisje die wil dat haar vriendje “Ik hou van je” tegen haar zegt, dat klopt gewoon helemaal niet. Gevoelsmatig is het al moeilijk dat zo’n babe valt op het sukkeltje dat Shia LaBeouf wederom aardig speelt, maar waar je daar in deel 1 nog wel in mee kon gaan (ik althans wel), daar wordt het hier wel erg ongeloofwaardig.

Nee, hoe langer ik over deze film nadenk, des te minder ik ‘m ga vinden. Ondanks de fantastische cgi…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1055369

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *