Ride Along (2014)

Regisseur Tim Story brak ooit door met Barbershop, waarna hij meehielp aan het einde van Jimmy Fallons filmcarrière met die Taxi-remake. Daarna maakte hij ‘enkel’ nog die twee Fantastic Four-films, waarover ook niemand naar huis geschreven zal hebben, maar nu lijkt ie wel wat succes te oogsten. Mede door het succes van Ride Along in de VS wordt er al gesproken over een vervolg, en heel raar vind ik dat niet. Ondanks dat ik ook zeker genoeg aan te merken heb op deze wat schreeuwerige actiekomedie met Kevin Hart en Ice Cube, among others

Het verhaal
Ben (Hart) is stapelgek op videogames, maar nog gekker op z’n vriendin Angela (Tika Sumpter). Eigenlijk wil hij best wel graag met haar trouwen, maar zoals het de American Dream betaamt moet hij daar natuurlijk wel eerst een goede baan voor hebben (apart overigens dat mensen die zoiets zeggen vaak al een stuk luxer wonen dan ikzelf…). Hij werkt nu als beveiliger op een school, maar is zojuist toegelaten op de politieacademie. Rest hem enkel nog de zegen van Angela’s broer James (Cube) te krijgen, maar daar ligt natuurlijk het probleem. James is, in tegenstelling tot de wat klein uitgevallen en met een hoge stem schreeuwende Ben, wél reeds politie-detective en heeft een nogal heftige drang om z’n zus te beschermen. En omdat hij in Ben niet de juiste partner voor z’n zus ziet, besluit hij hem voor een dag mee te nemen voor een ride along tijdens z’n politiewerk, vooral om Ben allerlei kutklusjes te laten opknappen, zodat hij mogelijk zelf wel besluit dat het politiebestaan niks voor hem is.
Maar natuurlijk blijkt dat Ben aan het eind van die dag toch net iets minder nutteloos bleek dan James vooraf dacht…

Makkelijke formule
Zoals uit bovenstaande blijkt: Ride Along is een vrij standaard actiekomedie die echt nergens verrast. Simpel van opzet en een paar scènes die echt nogal ongeloofwaardig geschreven zijn. Terwijl er toch maar liefst vier schrijvers aan het scenario hebben gewerkt. Alhoewel twee daarvan eigenlijk acteur zijn, maar die andere twee werkten eerder al samen aan Æon FluxClash of the Titans en R.I.P.D. Okay, heel veel vertrouwen wekt die informatie mogelijk niet op, maar Ride Along werkt redelijk goed vanwege het samenspel tussen Hart en Cube. Want qua komische uitvoering is Ride Along zeker geslaagd. Enige waar je wel tegen moet kunnen is dat schreeuwerige van Hart. Een stuk minder ‘irritant’ dan bijvoorbeeld Chris Tucker in die Rush Hour-franchise, dus ik ben wel benieuwd wat Kevin Hart nu nog meer gaat doen. Zijn timing is behoorlijk goed, en dat is toch de belangrijkste eigenschap voor een komiek…

Final credits
Ja, ondanks de veel te hippe begincredits, tijdens een overigens stevige openingsscène, heb ik me redelijk vermaakt met Ride Along. Ik denk dat de film in Amerika vooral ook zo succesvol was vanwege de veel grotere ‘zwarte’ doelgroep (ik blijf moeite houden met deze politiek schijnbaar correcte term), en eigenlijk hoef je hem ook helemaal niet in de bioscoop te zien. Ondanks de aanwezigheid van andere sterren als Laurence Fishburne, Bruce McGill én John Leguizamo.
Gewoon een vermakelijk tussendoortje, met wat lekkere lompe grappen, een best vette 2014 Dodge Charger R/T én een ‘nieuwe’ acteur die dat stokje van Chris Tucker dus een stuk minder irritant heeft overgenomen…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1408253

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *