G.I. Joe: Retaliation (2013)

Bij het eerste deel maakte ik nog de fout om de film serieus te nemen, terwijl G.I. Joe: The Rise of Cobra zichzelf helemaal nergens serieus nam. Bij dit tweede deel was ik dus beter ‘voorbereid’, en ook al moet ik als serieus recensent wijzen op het feit dat het natuurlijk wel ’n slechte film is (als je het verhaal- en regietechnisch bekijkt), maar met die juiste instelling vond ik G.I. Joe: Retaliation best lekkere quatsch.

Het verhaal
Voor zover er ’n verhaal is: de president van Pakistan is vermoord, en omdat Pakistan nogal wat kernwapens bezit moeten de Joe’s deze veiligstellen. Dat lukt deze elite-eenheid natuurlijk vrij gemakkelijk, maar dan blijken ze verraden te zijn. Niet veel later zijn er nog maar ’n paar Joe’s over, en krijgen ze ook nog de schuld in de schoenen geschoven van de verdwijning van de kernwapens.

Je hoeft geen fan van de cartoon, comic of actiepoppetjes te zijn om er al direct achter te zijn dat Cobra de aartsvijand van G.I. Joe is. Best apart dat je dat als leek wel direct door hebt, maar dat er Amerikaans Secret Service-mannen met ’n Cobra-logo op hun beveiligingspakje rondlopen, en dat niemand dát echt opvalt, maar soit. Als kijker weten we dus al lang dat de overgebleven Joe’s het op moeten gaan nemen tegen Cobra Commander en z’n kornuiten. En in die strijd zitten er twee best vette actiescènes in de film, die de film voor de liefhebbers van de makkelijke harde actie zeker de moeite waard maken.
Daarnaast is het vrouwelijk schoon ook niet vergeten. Waar ik het karakter Jinx nogal gekscherend een “Latina Ninja” noemde vanwege haar latina-uiterlijk, blijkt de actrice toch echt ’n combinatie van ’n Franse moeder en ’n Cambodjaanse vader te zijn. Topper op het lekkernij-vlak is echter Adrianne Palicki, oftewel Lady Jaye. Zij zou best wel eens de reden kunnen zijn geweest dat Bruce Willis z’n bijrol geaccepteerd heeft, want volgens mij heeft hij enkel wat scènes met haar ;).

Final credits
Nee, serieus ga ik niet worden in deze recensie, want dan ga ik zeuren. Ik vond één van de actiescènes ’n geweldige test van m’n behoorlijke hoogtevrees en was eigenlijk best verrast dat ik toch vrij makkelijk kon genieten van deze ontzettend simpele mannenfilm. Al zat ’n vriendin naast me ook hard te genieten. Mogelijk dat dat door Channing Tatum of Dwayne Johnson kwam, maar mogelijk zag zij ook wel gewoon in dat de makers niet meer wilden dan ’n over-the-top-actiefilm maken die recensenten het prachtige woord “quatsch” weer laat gebruiken…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1583421

Een antwoord op “G.I. Joe: Retaliation (2013)”

  1. Heb me ook prima vermaakt met deze film (IMAX 3D), gewoon ouderwets lekker verstand op nul en actie, zatten toch mooie scenes in, inderdaad die Ninja achtervolging door de bergen. Leuke humor tussendoor, vind het prima als man zijnde ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *