Wild Target (2010)

Na een 61-urige werkweek lag ik afgelopen zaterdagavond heerlijk onderuitgezakt op de bank. Geen zin in iets al te moeilijks, maar wel in voor een leuke flauwe komedie. En met Wild Target werd ik op m’n wenken bediend. Hij verraste me zelfs, ook al is dit wel een échte ‘love it or hate it’-komedie, want flauw is ie zeker.

Het juiste bijvoeglijke naamwoord voor zo’n komedie is deadpan, iets wat vrij lastig naar ’t Nederlands te vertalen is. Het is ’t soort humor waarvan degene die bv. de humoristische one-liner uitspreekt, helemaal geen benul heeft van de humor in wat ie zegt. Daarbij zegt hij zoiets met een stalen gezicht, waarbij juist die niet-uitgesprokenheid van emoties in z’n mimiek voor een extra glimlach zorgt…

Okay, Bill Nighy speelt Victor Maynard, een 54-jarige huurmoordenaar die iets te lang bij z’n moeder heeft gewoond en bij z’n laatste opdracht moeite heeft de trekker over te halen. Het doelwit is namelijk oplichtster Rose, en als ik vertel dat ze door Emily Blunt wordt gespeeld, dan begrijpen m’n mannelijke lezers in elk geval direct waarom hij er moeite mee heeft. Maar zo oppervlakkig zal ik niet blijven, want ik denk de combinatie van vrijgevochtenheid en sulligheid ook de dames voldoende positieve identificatie-potentie geeft.

Op het moment dat Victor de trekker over denkt te gaan halen wordt ze ook belaagd door een paar mannen die ze zojuist heeft opgelicht, en dan besluit Victor haar maar te beschermen. Hij wordt door z’n moeder namelijk ook nogal gepusht om eens voor nakomelingen te zorgen, om zo de huurmoordenaarsgenen wederom door te geven. Daarnaast wil hij de twijfel over z’n eigen seksuele geaardheid eindelijk eens wegnemen, en ook dat levert een behoorlijk grappige scène op.
Onderweg nemen ze ook nog ‘stagiaire’ Tony mee, die niet echt door heeft met wie hij zich in heeft gelaten. Z’n talenten komen echter al snel bovendrijven, en dat maakt de ontdekking van wie of wat Victor eigenlijk is wat minder confronterend.

Bill Nighy speelt z’n rol met precies de juiste quirkiness. Emily Blunt blijft een lust voor ’t oog, en in deze film kan ze haar sensualiteit ook nog eens functioneel inzetten. Verrassing voor mij was Rupert Grint, die de HP-fans natuurlijk kennen als Ron Weasley. Ik ben niet zo’n hele grote HP-fan, dus mogelijk dat het bij mij ook wat makkelijker lukte, maar voor mij is ie door deze film direct van z’n drollerige imago uit die franchise af. Alhoewel hij hier een wiet-rokende drol speelt. Dat dan weer wel…

Ja, ik heb gewoon lekker genoten van deze film. Ik heb niet echt vaak hardop gelachen, maar wel continu zitten glimlachen. Bekijk de trailer hieronder en je weet meteen of dit jouw humor is of niet…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1235189/

Een antwoord op “Wild Target (2010)”

  1. Inderdaad, deze film is erg leuk! Deed me een beetje denken aan You Kill Me van Ben Kingsley, maar dan kolderieker. De 3 hoofdrollen worden erg goed neergezet, maar dat kun je eigenlijk van alle typetjes in deze film zeggen.

    Echte aanrader voor een heerlijk droogkloot avondje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *