Middle Men (2009)

Waarom deze film niet meer aandacht en ook geen bioscooprelease in Nederland heeft gekregen beats me, want ik vond het een heerlijk en gewoon goed gemaakt tussendoortje, met een cast waar menig regisseur z’n vingers bij zal aflikken: Luke Wilson, Giovanni Ribisi, Gabriel Macht, James Caan, Kevin Pollak, Robert Forster, Kelsey Grammer en Rade Serbedzija (van o.a. X-Men: First Class en Snatch). Zou het komen doordat het eerste half uur over masturberende mannen en Internet gaat? ;)

De film vertelt namelijk het waargebeurde verhaal van internetpioniers die halverwege de jaren ’90 een manier vonden om op een veilige manier met een credit card te betalen voor vieze plaatjes op internet. Het programma dat ze toen schreven is nog altijd vrijwel onveranderd de standaard van de manier waarop nu betaald wordt, dus het was een behoorlijk goudmijn waar de mannen op zaten. Helaas waren de mannen niet zo snugger, zoals Ribisi en Macht in de film ook tonen. Maar gelukkig kruisten ze het pad met Jack Harris (Wilson), een problem shooter die bedrijven weer gezond wist te maken. In het echte leven heet deze meneer Christopher Mallick, en hij is ook één van de producenten van deze film. Google z’n naam maar eens, en je ziet dat ook hij z’n handen zeker niet schoon heeft weten te houden…

Aan het begin van het verhaal is Harris eigenlijk een gelukkig getrouwde zakenman met vrouw en kinderen. Als hij naar Los Angeles wordt geroepen om de club van een vriend te redden raakt ie echter al snel betrokken bij een louche advocaat (James Caan zoals we ‘m graag zien), die weer een paar jongens kent die het geweldige idee hebben. Ze zijn echter al zo stom geweest om de Russische maffia erbij te betrekken, en je zult begrijpen dat het van daar alleen maar erger kan worden.

Middle Men is bij vlagen hilarisch en ook ongeloofwaardig, maar sommige dingen zijn zó ‘van de spreekwoordelijke pot gerukt’ (no pun intended), dat ze wel waargebeurd moeten zijn. Een hele verhaallijn over het opsporen van terroristen is zo vergezocht dat het wel op iets van waarheid gebaseerd moet zijn, anders was het nooit in de film gekomen.
Daarnaast speelt de film zich ook af in de fijne wereld van drugs, drank, veel te hitsige dames en heeeeeeeeeeeeeel veel geld. Inderdaad: een wereld die vrijwel onweerstaanbaar zal zijn voor elke man. Zo ook voor Harris, die z’n huwelijk al snel saai gaat vinden, zeker als hij de 23-jarige pornoster Audrey ontmoet, die hem nogal grafisch doch eerlijk en haarfijn uitlegt waarom hij bij haar wil zijn, en niet bij z’n eigen vrouw…

Weet je: Middle Men zal nooit bovenaan m’n top-zoveel lijstje van het jaar komen als het gaat om ‘beste films’. Als ik echter ’n lijstje zou maken met “lekkere tussendoortjes die je zo met vrienden voor het stappen kunt kijken”, dan zou ie wel ergens bovenaan prijken, denk ik. En misschien zegt de plot-uitleg op IMDb wel alles: “Chronicles Jack Harris, one of the pioneers of internet commerce, as he wrestles with his morals and struggles not to drown in a sea of conmen, mobsters, drug addicts, and pornstars.

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1251757

Een antwoord op “Middle Men (2009)”

  1. Zwaar genoten van deze film. Op het hoesje staat ‘Extremely entertaining’ en dat is ie ook echt. Nodig wat vrienden uit, koop een bak bier en/of wat rookwaar van eigen bodem en je hebt gegarandeerd een top avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *