Pandorum (2009)

In deze Duits-Amerikaanse productie zien we naast Dennis Quaid ‘most talented youngster‘ Ben Foster, alhoewel hij natuurlijk al een tijdje aan het firmament staat. Maar ik denk wel dat ie z’n talenten in betere films moet gaan inzetten, ook al is Pandorum wel enigszins vermakelijk en zeker bij vlagen spannend…

Pandorum gaat over een tweetal ruimtereizigers die na een jarenlange ‘cryo-sleep’ wakker worden in een ruimteschip waar vooral het licht het niet doet. Dat is af en toe spooky, maar vaak ook irritant en helpt het om de special effects wat goedkoper te houden. Niet dat die er slecht uit zien, maar iets meer licht zou relaxed zijn geweest jongens.
Natuurlijk gaan ze dan op zoek naar andere overlevenden of crewleden, maar dat is niet het enige dat ze tegenkomen…

Inderdaad, waarschijnlijk denk je al aan Alien. Of aan Event Horizon. Allebei beter dan Pandorum, maar nogmaals: ik wil deze film niet helemaal afzeiken, want spannend was ie af en toe wel.
Een andere film waar ik aan moest denken (en die ook langer bleef hangen en meer indruk maakte) is Eden Log, een film waar de duisternis een grotere functie had in het verhaal. En meer betekenis. Een film die heel veel mensen niet gezien hebben trouwens en ook een film die niet door heel veel mensen gewaardeerd werd, maar dat terzijde…

De plottwist is best okay, maar ben wel bang dat als ik de film nog een keer zou kijken, dat er iets helemaal niet klopt. Mocht dat echter wél kloppen, dan heb ik de film mogelijk wat onderschat. Maar aan de andere kant: ik heb het hier over een plottwist die de film mogelijk wat beter kan maken, en we weten natuurlijk allemaal dat echt goede films niet op hun plot afgerekend willen worden.
Pandorum is een spannend tussendoortje, niet minder, maar ook zeker niet meer…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1188729

Een antwoord op “Pandorum (2009)”

  1. Hey wat raar dat ik nog niet gereageerd heb! Toch alweer dik een jaar geleden gezien, en ik ben het helemaal niet met deze recensie eens dus rede genoeg om alsnog te reageren.

    Heel jammer dat je’m niet zo goed vond, anders was je recensie voorzichtiger geweest denk ik; Ik zou helemaal niks van een plotwending willen weten als ik nog moest gaan kijken, want dat is zoiets waar je dan anderhalf uur op gaat zitten wachten, en uiteindelijk de hele film op beoordeeld.

    Ik denk dat de film sowieso een betere recensie verdient. Als ik als SF ‘hater’ een SF film goed vind zegt dat al iets, daarbij heb ik hem beroepsmatig aan zeker 100 mensen laten zien, en daarvan waren er pak ‘m beet 90 heel blij mee. Alien is natuurlijk een klasse apart, maar beter als Event Horizon vond ik pandorum ook zeker! (en dat was ook een van de weinige SF films die ik goed vond. Goede vergelijking wel met deze)

    Anyway, ik vond de spanning, het plot en het akteerwerk goed en de aktie heerlijk donker.

    En natuurlijk; jouw site, jouw recensie, jouw mening, maar wel fijn dat ik met deze comment even kan nuanceren :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *