Kick-Ass (2010)

Toen ik dinsdag nét voor de sneak begon hoorde dat het Kick-Ass zou zijn, bekroop me zo’n “Oh, dan had ik vanavond dus beter wél iets nuttigs kunnen gaan doen“-gevoel. En misschien komt het door dát gevoel dat ik uiteindelijk best hard heb genoten van deze rare film…

Kick-Ass gaat over een tiener die vindt dat ‘gewone mensen’ ook wel eens op kunnen staan tegen onrecht, want waarom zijn er niet eerder mensen op het idee gekomen om ‘superheld’ te zijn? Zijn idee is okay, de uitwerking kan natuurlijk alleen in film. En dat hij dus helemaal niet de enige blijkt te zijn die een apart pakje aan heeft getrokken blijkt wel als hij Hit-Girl en Big-Daddy tegenkomt…

Ten eerste: Kick-Ass is zeker geen kinderfilm. De grootste kritiek van ‘oldie’ Roger Ebert was dan ook dat hij het amoreel vond dat een jonge actrice (ze speelt in elk geval de 11-jarig Hit-Girl) met vlindermessen en alle vuurwapens die je je maar voor kunt stellen ‘bad guys‘ afslacht. Want het gaat er best lomp aan toe.

Maar naast de best lompe actie betrapte ik mezelf misschien wel drie keer op het hardop lachen om één van de vele grappen in de film. Als in: het is eigenlijk ook best wel een komedie. Sommigen noemen het zelfs een parodie op Quentin Tarantino-films, maar dat vind ik wat ver gaan.
Uiteindelijk heeft Matthew – Layer Cake – Vaughn één van de opmerkelijkere Hollywoodfilms van dit nog vrij prille jaar afgeleverd…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1250777

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *