Whip It (2009)

Allereerst: wat een gruwelijk leuke tijd hebben die meiden op de set van Whip It gehad, het regiedebuut van Drew Barrymore. Naast Barrymore zien we Marcia Gay Harden, Kristen (!!!!!) Wiig, Juliette Lewis, Eve, Zoe Bell en in de hoofdrol Ellen – Juno, Hard Candy – Page. En die fun die ze op de set hebben gehad voel je ook zeker als je deze film kijkt.

Misschien doe ik de film tekort als ik ‘m alleen als ‘fun’ betitel. Want Whip It is ergens ook een coming-of-age verhaal van een ‘outkast’ die in de grote stad een subcultuurtje vindt waar ze wél haar plek vindt. En ondanks dat de film echt wel de cliché’s van dit soort films (en ook van de sportfilm) in zich heeft, het overall gevoel was toch erg leuk en vermakelijk.

Drew Barrymore is meerdere keren ‘host’ geweest van Saturday Night Live. Daar zal ze dan ook Kristen Wiig overgehaald hebben mee te doen in Whip It, I presume. En waar Kristin Wiig in mijn ogen de beste vrouwelijke komiek van de laatste 25 jaar is, daar speelt ze in Whip It wat ingetogen. En dat is niet direct minder. ’t Grootste probleem van SNL-castleden die in films gaan spelen is dat ze vaak ‘bezerk’ gaan en volledig los slaan. In 90% van de gevallen gaat het dan ook mis ná SNL. Een andere positieve uitzondering op die regel is Jimmy Fallon, die in de remake van Taxi dan wel door de mand viel, maar nu wel z’n eigen succesvolle Late Night-show heeft op NBC, met als huisband The Roots..! In Whip It speelt hij een klein en leuk bijrolletje, maar die zal hij ook voornamelijk aangenomen hebben vanuit z’n vriendschap met Drew.

Want wie wil er geen vrienden met Drew Barrymore zijn? Naast cute en sexy is ze volgens mij ook nog zo gek als een deur, wat in mijn ogen een nogal fijne combinatie is ;-) . En dat ze na haar acteerdebuut op 5-jarige leeftijd goed heeft opgelet en naar haar regisseurs heeft gekeken, dat komt haar hier wel van pas. Dit is misschien ook wel gewoon een leuk girl-power-tussendoortje, het is wel een goed gemaakt tussendoortje. Ook al denk ik dat vrouwen ‘m leuker zullen vinden dan mannen…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1172233

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *