Remember Me (2010)

Eigenlijk hoopte ik wel dat dit een goede film zou zijn, en dat Robert P. aan zou tonen dat hij meer kan dan alleen laconiek en ‘zwoel’ wegstaren in de diepte terwijl er een meisje tegen ‘m aan zit te praten en zwijmelen. Helaas, ik werd dubbel teleurgesteld…

Natuurlijk gaan alle meiden die van hun stoel glijden bij Twilight deze film ook kijken, dus de film zal sowieso winst gaan maken. Helaas is dat vaak de enige (of in elk geval hoofd-)reden voor het maken van films in Hollywood. Dat meneer Pattinson zelf als executive producer optreedt toont mogelijk dat hij nog meer wilde verdienen aan een film, of zou hij toch meer willen dan alleen ‘acteren’. Maar laat hem eerst dát onder de knie krijgen..!

Sorry, ik moest beginnen met zeiken. Zeker ook omdat het verhaal zoveel meer potentie had. En zeker ook omdat ik het wel gedurfd vind hoe ze de film opgezet hebben, ook al gaan ze daar uiteindelijk mee de mist in. Over dit laatste zal ik niet verder uitweiden, want dan verklap ik het einde, maar dat het de makers hun aandacht verkeerd heeft doen focussen, that’s a fact.

Het verhaal – over twee jongeren die elkaar vinden in hun pijn vanwege een verloren familielid – had in de handen van Jim – In America – Sheridan waarschijnlijk een film opgeleverd die iedereen zou kunnen beroeren. Regisseur Allen Coulter is vooral tv-serie-regisseur (Sex and the City, Ugly Betty, …), en mogelijk dat dat bijgedragen heeft aan de aparte manier van vertellen, waarbij compleet voorbijgegaan wordt aan toch wel één van de regels van het filmmaken. En don’t get me wrong: ik houd wel van ‘experimentele films’, maar maak dan een experimentele film, en niet een redelijk standaard film over verlies, liefde, klootzakkerigheid, vader-zoon-pijn, om die dan met een experiment te laten eindigen. Want dat experiment aan het eind heeft er volgens mij voor gezorgd dat ze af en toe vergaten om in de rest van de film op het acteerwerk en de geloofwaardigheid daarvan te letten. Ik zat geen moment ‘in de film’, en dat vind ik jammer, want zoals ik al zei: het verhaal had een betere film verdiend, en aan het eind weet je nóg niet of Robert Pattinson écht kan acteren…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1403981

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *