Gamer (2009)

Yes, eindelijk weer eens een film die ik lekker hard kan afzeiken ;-) .
Man o man, wat is dit een bij elkaar gejat zooitje. En als ze dan zouden jatten van goede films, maar het is vooral een aftreksel van films als Death Race (die remake van vorig jaar dan). Maar ja, wat kun je verwachten van de nerds die Crank hebben gemaakt…

En kijk: daar is meteen m’n grootste angst bij deze film. Ik ben bang dat deze film het weer goed gaat doen bij het steeds minder-eisende filmpubliek. Net zoals Crank in mijn ogen te stom voor woorden was; deze gaat nog een stap verder in domheid. Ergens kan ik me nog wel voorstellen dat je van Crank kon genieten, maar die paar procent wat nog okay was aan die film, dat missen ze hier volledig…
En het zielige aan deze film: ze proberen wel iets meer te doen, maar daar tonen ze juist dat ze helemaal niks van het échte filmmaken begrepen hebben.

Er zit één scène in de film die me deed hopen dat de film nog gered kon worden. In die scène speelt Michael C. Hall (Dexter uit de gelijknamige serie) een marionet terwijl hij “I’ve got you under my skin” zingt. Dat was een scène die ik me langer zou willen herinneren, maar helaas verviel ook die weer in het simpele slachtwerk, gevolgd door een einde dat ook echt toont hoe slecht de film is.

Man o man, het is zelfs geen film die alleen maar pretentieloze actie wil bieden. Van zo’n film kan ik nog wel eens genieten, maar als ik me zo ga irriteren, dan mogen ze ‘m van mij gewoon direct in de 2 euro-bak van die slechte elektronicazaak gooien…

Oh ja: ik zag ‘m in de sneak, dat is mijn excuus. Ik hoop dat jij er geen hoeft te zoeken, als in: kijk ‘m gewoon niet!

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1034032

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *