Carriers (2009)

Afgelopen zaterdagavond voelde ik me niet helemaal 100%, dus leek het me een mooi moment om in de nachtfilm naar een virus-film te gaan kijken. En ik moet zeggen: Carriers viel me zeer zeker niet tegen…

Het verhaal gaat over een viertal jongeren in een auto, in een wel heel leeg Amerika. Er komt nergens een duidelijke introductie of uitleg over wat er precies aan de hand is, en dat maakt de film interessanter. Soms werkt dat niet (ik moet meteen aan Silent Hill denken), maar hier voelde het wel goed ‘eerie’ aan. Eén en ander wordt iets duidelijker op het moment dat er een auto dwars over de weg staat en iemand wat benzine wil lenen. Dan stijgt de spanning ineens tot behoorlijke hoogte, en weet je zeker: what the f… is goin’ on?

De vier worden gespeeld door Chris – Kirk in de nieuwe Star Trek – Pine, Piper – Coyote Ugly – Perabo, Emily VanCamp en Lou Taylor – Thumbsucker – Pucci. Chris Pine speelt de oudere broer van de betere acteur Pucci, Piper Perabo speelt ditmaal een heteroseksuele vriendin, en Emily VanCamp hangt er een beetje bij.

Natuurlijk is deze film simpel af te doen met een tagline als “What will die first: humanity or humankind?“, en ergens lijkt de film ook niet veel meer dan dat. Maar toch vond ik de film beter dan de gemiddelde mainstream horrorfilm. Misschien doordat er niet zo heel veel horror in voorkomt, maar waarschijnlijker omdat de film wel aardig in balans is. Hij duurt overigens maar 84 minuten, maar dat viel mij nergens op. Dat de film daarnaast mogelijk ook een aanklacht is tegen de Amerikaanse samenleving en de manier waarop die met haar bevolking om gaat, dat kan aan mijn zoektocht naar diepgang in films liggen, maar mogelijk was dát de reden dat de film eigenlijk wel okay aan voelde…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0806203

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *