The Taking of Pelham 123

Soms kan ik het dus wel: de sneak startte, er draaide een film waar ik voornamelijk slechte dingen over gehoord had, en ik kon m’n verwachtingen helemaal naar beneden knallen en gewoon simpel genieten. Ook al is The Taking of Pelham 123 de slechtste film die ik me van Tony Scott (Man on Fire, Domino, True Romance, e.v.a.) kan herinneren.
En John Travolta moet behoorlijk opletten dat hij niet Steven Seagal achterna gaat…

The Taking of Pelham 123 is een remake van een boekverfilming, maar who cares. De film gaat over het kapen van een metro in New York, en films die zich in NY afspelen trekken mij sowieso altijd al meer aan. Over het plot ga ik trouwens helemaal niks verder vertellen, want dan voel ik hoe simpel de film eigenlijk is. Ook al heeft schrijver Brian Helgeland (die toch best bekende films als Mystic River, Payback en L.A. Confidential schreef) geprobeerd er wat meer in te stoppen, de film lijkt deels achterhaald (wie wil er in deze tijd nog meeleven met Wallstreet-geldwolven?), maar ook behoorlijk uit balans. Denzel speelt natuurlijk wel weer goed, maar zijn karakter wordt niet uitgediept. Het had gekund, maar dat was dan ten koste van de actie en spanning gegaan. De rol van John Travolta is zo plat als z’n gevloek, dus daar moet je het ook niet zoeken.
Waarom ik dan toch genoten heb? Misschien was ik moe, misschien was het de flitsende Tony Scott-montage, of misschien lukt het me dus gewoon voortaan wel: alles uit zetten en simpel genieten.
En die 6,9 op IMDb, dat had ik niet verwacht…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1111422

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *