Brüno (2009)

Ja, natuurlijk moest ik af en toe keihard lachen. Vooral om die grap over die verstikte marmot op Mykonos. Helaas had ik verder (en achteraf) een beetje het gevoel naar een lange aflevering van precies dat Brüno-item uit Da AliG-show te kijken.

Waar Borat vooral erg leuk was omdat ie zo lomp was richting vrouwen, joden, Amerikanen, etc., etc., daar is Brüno vooral shockerend. En dan vooral door heel veel gayness en penissen te laten zien. Af en toe was dat leuk, af en toe was het goor, en vaak was het: “Oh shit, in Amerika zal dit wél heel heftig gevonden worden“.

Al met al ben ik dus niet zo heel erg positief over Brüno. Ik was al bang dat het een soort ‘Borat 2’ zou zijn, en dat is het ook. Want ondanks dat Sacha Baron Cohen ook hier weer laat zien een erg goed komiek te zijn, is deze wel minder dan Borat.
Maar doordat hij zo’n goede komiek is, kan ik eigenlijk niet wachten tot hij een keer een serieuzere komedie-rol neerzet. Of zoals Hans Teeuwen tegen Joop Doderer (of was het Mariska van de Pijnacker?) zei: “Verschuil je eens niet achter een typetje..!“.

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0889583

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *