Last Chance Harvey (2008)

In Last Chance Harvey speelt Dustin Hoffman een man die veel dingen belangrijker vond dan z’n familie en gezin, maar er langzamerhand achter komt dat hij misschien niet meer zoveel kansen zal hebben om het geluk te vinden. Emma Thompson fungeert als spiegel, maar ook als ‘object of affection’.
Mooie film…
Dustins dochter trouwt in Londen, dus pa moet z’n baan even opzij zetten om naar Londen te vliegen. Helaas zet z’n baas ‘m nog even goed onder druk, waardoor hij ook in Londen meer met z’n carrière dan met z’n dochter bezig is. Niet raar dat z’n ‘plek in het gezin’ dan ook is overgenomen door de nieuwe man van z’n ex-vrouw.

Nee, ik ga niet meer vertellen, want het verhaal is mooi, maar dan wel in filmvorm. Als ik het zo vertel zul je de film misschien wat saai aan vinden voelen, en dat wil ik voorkomen. Natuurlijk is een romantisch drama tussen twee volwassenen (tussen 55 en 65) niet voor iedereen, maar als je wilt genieten van een mooie kleine film met sterk acteerwerk, dan is Last Chance Harvey zeker de moeite waard.

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1046947

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *