Uitslag Oscar-poll 2016..!

Zo, nog maar net bijgekomen van de enorme verrassing, dat niet The Revenant maar Spotlight de Oscar voor Beste Film won, heb ik hier de uitslag van m’n jaarlijkse Oscar-poll voor je, alsmede dus de winnaar van de Nationale Bioscoopbon, ter beschikking gesteld door ServiceBioscoop ZIEN te Eindhoven.

Laat ik allereerst melden dat bij de deelnemers aan de poll bovenstaande winst van Spotlight ook direct de meest verrassende Oscar is geweest, want die had net 5% van de deelnemers goed voorspeld. Dit in tegenstelling tot DiCaprio’s zwaar verwachte winst, want dat is door bijna 93% goed voorspeld. De andere grote verrassing, het winnen van Mark Rylance (voor Bridge of Spies) van Beste Mannelijke Acteur in een Bijrol (vooral ten koste van Sly in Creed), werd door ongeveer 11% goed voorspeld. En dat Iñárritu won voor de regie van The Revenant bleek uiteindelijk minder onverwacht dan dat Inside Out die voor Beste Animatie mee naar huis nam.

Okay, dat het dit jaar erg lastig was, blijkt wel uit het feit dat de winnaars van m’n poll ‘slechts’ 15 van de 24 Oscarwinnaars goed voorspeld hebben, wat overeenkomt met 62,5%. Ter vergelijking: vorig jaar had de winnaar 83% van de voorspellingen juist, toch een significant verschil.

Zoals je al kon lezen, er zijn dit jaar meerdere winnaars, want maar liefst vijf deelnemers hadden er 15 goed, te weten:

  • Jaap Moonen
  • Julie-Renee Sonneveld
  • Marcel Tesselaar
  • Ramon van Dam
  • R. Rovers

Voor de oplettende volger: drie van bovenstaande personen vormden vorig jaar ook m’n top 3, dus wederom: het voorspellen is schijnbaar echt een gave. Mijn ego wil wel dat ik even meld dat ik zelf 14 van de 24 voorspellingen goed had, samen met Cor van Indebioscoop.com en Linda Andriaans, ook geen onbekende van vorige jaren.

Nationale Bioscoopbon-winnaar
Omdat ik slechts één van de vijf winnaars blij kan maken met de Nationale Bioscoopbon, moest ik een zo eerlijk mogelijke loting organiseren, waarvoor ik me behoorlijk uitgesloofd heb. Ik had – mede door m’n wat suffe hoofd na veel te weinig slaap – in Photoshop zelfs een soort animatie gemaakt om aan te tonen dat ik dat echt zo eerlijk mogelijk heb trachten te doen, maar die ‘animatie’ zag er zo lelijk uit, dat ik je die zal besparen. Maar ik wil m’n loting wel even uitleggen.

Allereerst heb ik de initialen van de vijf winnaars omgezet in cijfers uit het alfabet. Zo heb ik de “J” en “M” van Jaap Moonen vervangen door een “10” en een “13”. Deze twee getallen heb ik weer bij elkaar opgeteld (23), waarna ik de cijfers in dit getal weer opgeteld heb. Dit leverde voor Jaap Moonen dus 2+3=5 op. Ik heb daarna de vijf getallen, die gelukkig allemaal verschillend waren (check het zelf maar, als je tijd over hebt) op vijf losse blaadjes van gelijke grootte geschreven (en kwam er toen al achter dat ik dat natuurlijk ook enkel met de namen had kunnen doen). Deze blaadjes heb ik toen allemaal op dezelfde manier opgevouwen, en toen ben ik met die vijf opgevouwen blaadjes bovenaan m’n trap gaan staan, waar ik ze in de lucht gegooid heb, en toen heb gekeken welke blaadje op de laagste trede terechtkwam. Dat waren er twee, en daarmee heb ik deze handeling nog een keer herhaald. Uiteindelijk kwam daar een blaadje uit, waarop het getal “9” stond.

En mogelijk dat R. Rovers nu al een gat in de lucht springt omdat hij z’n eigen getal al uitgerekend had, want zijn dubbele “R” leverde een dubbele “18” op, wat via “36” dan uiteindelijk die winnende “9” oplevert.

Dus bij dezen: R. Rovers, van harte gefeliciteerd met het winnen van de Nationale Bioscoopbon..! Zodra je dit leest heb ik je al gemaild voor je adresgegevens, zodat ik je je prijs kan doen toekomen.

Aan alle deelnemers: hopelijk tot volgend jaar..! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *