Jackass 3 (2010)

Allereerst: ik heb ‘m thuis op Blu-ray gezien, en daarmee ook zonder de “D” achter de “3”, en dat vind ik helemaal niet erg.
Allertweet: deze recensie is nutteloos. Dat ondermijnt deels wat ik hier tracht te doen (jou iets vertellen over een film en je die dan aan- of afraden), maar is eigenlijk ook een compliment. Want Jackass 3 is precies wat je verwacht, en als je daar zin in hebt: opzetten die film..!

Vrijdagavond, een vriend op bezoek, bier in de koeling, ouwehoeren, en in de achtergrond kun je dan kiezen voor muziek, of je zet een film op waar je niet al te hard bij hoeft op te letten. Hence: hét ideale moment om Jackass 3 op te zetten. Je kunt dan door met ouwehoeren, om af en toe keihard te lachen om wat je op tv voorbij ziet komen. Er is geen enkel plot, dus je hoeft niet bang te zijn iets belangrijks te missen, en als je wel je ogen op de tv focust, dan verschijnt een glim- of zelfs schaterlach vrij snel. ALS je van Jackass houdt in elk geval, en weet je dat niet al lang?

Ja, ook hier weer de meest lompe stunts, waarbij het volgens mij meer gaat om de hoeveelheid pijn die Johnny Knoxville en consorten kunnen verdragen dan om het slagen van de stunt. Want wat valt er nou te lachen aan een stunt die goed gaat? Dus: verwacht een Dixie aan gigantische elastieken tussen twee hoge kranen, waarin Steve-O omhoog wordt geschoten. En inderdaad, wat gebeurt er als de Dixie op het punt komt waarop hij al naar beneden wil, maar de poep, pis en chemische blauwe zooi nog naar boven aan het bewegen is? Inderdaad…

Andere stunts behelzen een stier, een ram, een luchtmatras waarvan iemand wordt ‘weggeschoten’ en daarna beschoten met paintball-geweren, een varken, etc. Allemaal slapstick-film lachwekkend, een soort ‘cinema of attractions’, iets waar Thomas Edison heeeeeeeul vroeger al het aantrekkelijke van inzag. Die stukjes kan ik altijd zo tussendoor wel kijken, maar natuurlijk gaan de mannen van Jackass ook óver bepaalde grenzen. Een als vulkaan in een model-landschap geïntegreerde kont die natuurlijk op het punt van ‘ontploffen’ staat zal bij sommige mensen wel de tranen over hun wangen laten rollen van vrolijkheid, ik hoef dat niet per se te zien tijdens een bezigheid waarbij ik ook wel eens chips eet. Maar ja, dat is smaak natuurlijk…

Ja, Jackass 3 is heel gaaf, als je fan bent van Jackass. Zo simpel is het, dus…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1116184

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *