Hall Pass (2011)

Ja, ik schaam me wel een beetje, maar ik heb een paar keer hardop gelachen tijdens het kijken van Hall Pass. Daarnaast heb ik redelijk vaak moet grinniken en kwam ik zelfs tot een licht applaus op het einde.
De grootste reden voor m’n best grote genot zal echter toch m’n ontzettend lage verwachting zijn geweest. Dus hoe moet ik dit hier nu beschrijven? Positief, zodat jouw verwachtingen te hoog worden en hij dan dus waarschijnlijk tegenvalt, of negatief (en dus oneerlijk), zodat jij – mocht je ‘m überhaupt nog gaan kijken – mogelijk meer geniet..?

Okay, eerst kort beschrijven waar de film over gaat. Owen Wilson en Jason – SNL – Sudeikis spelen twee eind 30-ers, begin 40-ers die best gelukkig getrouwd zijn, maar als mannen wel altijd naar andere vrouwen blijven kijken. Hun vrouwen (een ingehouden Jenna – The Office US – Fisher en Christina – kijk mij m’n Married with Children-imago goed afgeworpen hebben – Applegate) worden hier langzaam gek van, en krijgen van een oudere vrouw de tip om de mannen eens een weekje vrijaf te geven (de titulaire ‘hall pass’), zodat ze er waarschijnlijk achter komen dat ze lang niet zo onweerstaanbaar zijn voor al die fijne meiden die ze continu ‘bestaren’ en ze met hangende pootjes terug zullen keren bij hen.

Kijk, je weet nu al hoe de film gaat lopen. Er zit vrijwel geen greintje verrassing in het verhaal. Waar voor mij de verrassing echter wel lag was bij de cameo van Richard Jenkins als über-versierder, maar nog veel meer bij de grote hoeveelheid foute grappen. Natuurlijk komen er zo’n 20 van de slechtste openingszinnen voorbij, die in zo’n film dan ook hilarisch kunnen worden. Want had ik al verteld dat de film geregisseerd is door Peter en Bobby Farrelly, die hun succes van There’s Something About Mary waarschijnlijk never nooit meer te boven zullen komen, maar hier nog wel altijd bewijzen gewoon een leuke komedie te kunnen maken? Natuurlijk zijn Judd Apatow en Todd Phillips hen allang voorbijgestreefd, maar als je ziet wat er óók als “humor” op DVD wordt uitgebracht in Nederland, dan is een film als Hall Pass nog altijd bovengemiddeld leuk.

Ja, verwacht niks en lach hard. Verwacht de beste komedie van ’t jaar en je zult die ‘nog-lomper-dan-de-rest-van-de-film’-scène tijdens de aftiteling mogelijk helemaal niet meer zien, omdat je al bent weggelopen uit de zaal…
En dan heb ik het nog helemaal niet over Nicky Whelan gehad.
Habbah habbah habbah ;)

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0480687

2 Antwoorden aan “Hall Pass (2011)”

  1. Waarom schaam je je dat je hardop hebt gelachen? Deze film is superleuk en voor dit soort comedy inhoudelijk ook nog best goed! En mijn verwachtingen waren niet eens heel laag, want ik had er al best veel goeds over gehoord.

  2. hahahahahahhahahahahhahahaaaa, dank voor het ophalen van een paar geniale grappen. Ik moet er weer hard om lachen(met piemel, water, dronken als trefwoorden) Maar mijn verwachtingen waren ook heeeel laag :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *