The Other Guys (2010)

Naast Will Ferrell en Mark Wahlberg zie je in The Other Guys onder andere Brooke – Blue Lagoon – Shields, Damon – de inmiddels al 28-jarige (!) zoon van – Wayans Jr., Eva – holy moly – Mendes, Michael – Batman, Multiplicity – Keaton, Samuel -mister coo-L. Jackson, Dwayne – the Rock – Johnson, Anne – ex-gf van Ellen DeGeneres – Heche, Steve – 24 Hour Party People – Coogan én Tracy – SNL – Morgan, terwijl het verhaal af en toe verteld wordt door niemand minder dan Ice-T.
Zo, genoeg namedropping? ;)

Okay, ik zag deze film zondagavond niet helemaal netjes terwijl ik wel veel te moe was. Dus toen dacht ik gisteravond, mede vanuit het schuldgevoel van het illegaal kijken van een film, laat ik m’n Pathé Unlimited kaart maar eens goed gebruiken en deze film eens op het grote doek bekijken. En ik moet zeggen: daar komt ie veel beter tot z’n recht. Want ondanks dat het de nieuwe film van Adam – Anchorman: The Legend of Ron Burgundy – McKay is, zitten er verrassend veel heftige actiescènes in. Eigenlijk is The Other Guys misschien wel de gelukte versie van wat Kevin Smith met Cop Out wilde doen, want die film mislukte jammerlijk.

Nou moet ik eerlijk zeggen: The Other Guys is niet de leukste komedie van ’t jaar, want dan moet ik toch meteen aan Zombieland, Adventureland of She’s Out of My League denken. Aan de andere kant: er is geen genre zo persoonlijk als komedie, want misschien lach jij wel om een scheet, en ik niet. Toch heb ik KEIHARD gelachen om The Other Guys. Dat komt voor een groot deel wel omdat ik nog altijd groot fan van Will Ferrell ben, maar de film is meer dan zijn gekkigheid. Ik moet zeggen dat ie hier wel redelijk dichtbij z’n SNL-werk komt, waarin hij vrijwel altijd de onwetende maar rechtvaardige sul speelde. Maar het samenspel met Mark Wahlberg was ook leuk, zeker omdat hij z’n schreeuwerige én z’n verlegen kant kan laten zien. Want had ik al verteld dat Will Ferrells karakter schijnbaar onweerstaanbaar is voor de meest lekkere vrouwen (als Eva Mendes), en dat Mark Wahlbergs karakter daar na ongeloof vooral verlegen-/verliefdheid door gaat voelen..?

The Other GuysOkay, The Other Guys is vooral een buddy-cop-parodie. Will Ferrels karakter zit veel liever op kantoor dan dat ie achter bad guys aan zit op straat (de reden is best onconventioneel gefilmd: Will Ferrell speelt namelijk ook z’n 20-jarige versie, met alleen een andere trui aan ;)), Mark Wahlbergs karakter is een beetje ‘trigger happy‘. Ze zijn tot elkaar veroordeeld, en als de hotshot-cops Jackson en Johnson nogal lullig overlijden, willen alle politiecops in hun voetsporen treden, met alle testosteron van dien. De parodie is compleet met de Lethal Weapon-achtige saxofoon-scène-overgangen: heerlijk…

Ja, ik vind het erg raar dat ik zondagavond nog dacht: “Ja, wel gelachen, maar toch…“, en toen ik ‘m gisteravond wéér zag, maar toen in de bioscoop, was ik niet alleen erg verrast dat die illegale versie op drie punten anders was, maar kwam ie ook veel beter over. Deels door de aanwezigheid van andere mensen die hard lachten, maar ook doordat er dus best veel heftige actieshots in deze film zitten, die op een groot scherm een stuk beter werken natuurlijk…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1386588

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *