Red (2010)

REDYes, ik had gisteravond zin in een makkelijke en vermakelijke film, en kreeg met Red eigenlijk precies waar ik zin in had. Humor, actie, humor, John Malkovich, Bruce Willis, een beetje romantiek, Helen Mirren, Morgan Freeman, tal van good old bijrollen én Mary-Louise Parker. Fijn om een film te zien die gewoon fijn in elkaar zit, nergens de bocht uitvliegt, zichzelf ook niet al te serieus neemt, en een hele bioscoopzaal op kan beuren…

Red, of R.E.D., staat voor “Retired”, “Extremely” “Dangerous”. Oftewel: ex-CIA-spionnen Bruce Willis, Morgan Freeman en John Malkovich die nog een laatste keer in actie moeten komen omdat ze zelf achterna gezeten worden. Het subplotje met Mary-Louise Parker zorgt voor de romantische maar zeker ook komische ondertoon, ook al wordt de meeste humor gebracht door John Malkovich. Leuk ook om te zien hoe de marketingmensen achter de film een flink aantal verschillende posters heeft gemaakt, en bij John Malkovich staat: “He doesn’t get out much”. Meteen moet ik weer glimlachen…

REDNee, ik hoef niet meer te vertellen. Okay, ik wist niet dat de film gebaseerd is op een DC Comic, wat waarschijnlijk de tussentitels verklaart. Daarnaast bevat de film een luchtigheid die alleen werkt omdat regisseur Robert Schwentke (van The Time Traveler’s Wife en Flightplan) op de juiste manier een ‘filmrealiteit’ neerzet, waarin ik in elk geval goed meegezogen werd, hoe ‘minder geloofwaardig’ het soms ook werd…

Verwacht geen diepgang, maar heerlijk escapisme, en dan zit je zeker goed bij Red..!

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1245526

Een antwoord op “Red (2010)”

  1. Wat een feest! Sowieso gaaf dat bruce willis ‘It’ inderdaad ‘still got’, zo stoer zagen we hem niet meer sinds Die Hard. Maar het mooiste vond ik de rest van de niet voor de hand liggende cast. Ok, John Malkovich had al eerder aktierollen gespeeld (Cyrus the Virus vergeet je nooit meer!) maar zo kolderiek als hier zag ik hem denk ik nog nooit. Maar voor mij was het vooral Helen Mirren die de show stal. Goed, ook die zat al in de popcorn-film ‘National Treasure’, maar wat je ‘The Queen’ hier allemaal ziet uitvreten… meesterlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *