Gentlemen Broncos (2009)

Het leukste aan de DVD van Gentlemen Broncos vond ik helaas de behind-the-scenes-featurette, waarin je ziet hoe vooral Jennifer Coolidge (ooit Stifler’s mum..!) gruwelijk fijn kan improviseren. Daarnaast is de aanwezigheid van Flight of the Concords‘ (en Eagle vs Sharks) Jemaine Clement ook erg vermakelijk, en is de film geregisseerd door Jared Hess. Inderdaad, die gast die de wereld verraste met Napoleon Dynamite..!

Dat ik hierboven al deze namen noem komt waarschijnlijk omdat ik het jammer vind dat Gentlemen Broncos mij niet echt kon bekoren. Ik weet nog dat ik Napoleon Dynamite ’s nachts ooit illegaal op m’n pc keek (ik heb ‘m later wel op DVD gekocht hoor, dus ik hoop dat BREIN me met rust wil laten ;)), en ik af en toe de film stop moest zetten omdat ik bijna niet kon geloven hoe hard ik moest lachen. Waar Nacho Libre (ook van Jared Hess) waarschijnlijk wat leed onder de aanwezigheid van Jack Black – twee kapiteins op één schip? – daar is Gentlemen Broncos echt volledig ‘out of this world‘. Er zitten een paar hele gave karakters in, maar de film an sich was voor mij toch iets te weird. Inderdaad, “te weird” en “voor mij” in één zin ;).

Benjamin, de hoofdrol in Gentlemen Broncos, wordt gespeeld door Michael Angarano, een enorme sci-fi liefhebber én schrijver, die volledig wordt ‘gesmoord’ door z’n eng-liefhebbende moeder (Jennifer Coolidge). Tijdens een geweldige trip naar een schrijfkamp ontmoet hij z’n grote held Ronald Chevalier (Jemaine Clement), maar ook een meisje en een heeeeeeeeeeeel raar ventje die z’n eigen productiebedrijfje heeft en al 83 films heeft gemaakt. De naïeve Benjamin wordt meteen van twee kanten genaaid, als in: Ronald Chevalier heeft writer’s-block en jat het verhaal over de “gistheren” en maakt het een stuk gay-er én succesvol, terwijl ‘het meisje’ en dat hele rare ventje met z’n enge mond z’n verhaal willen verfilmen, maar dan inderdaad ook volledig aangepast.

Inderdaad, ik ga maar niet al te veel meer vertellen. Want als ik ook nog vertel dat z’n moeder een nieuwe ‘beste vriend’ voor ‘m heeft geregeld in de kerk, die het vooral leuk vindt om schijtende slangen om z’n nek te hangen, dan zul jij misschien ook wel zien wat het grootste probleem is van Gentlemen Broncos: er zitten alleen maar (en zóveel) rare karakters in de film, en daardoor vliegt de film uit de bocht. In Napoleon Dynamite werd Napoleon af en toe goed op z’n nummer gezet door ‘normale’ bullebakken, die het verhaal daarmee in een kader plaatsten. Hier ontbreekt dat kader, en lukte het mij in elk geval niet echt om mee te gaan in het verhaal…

En dan heb ik het niet gehad over de aanwezigheid van Sam – Moon – Rockwell..!

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1161418

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *