Brooklyn’s Finest (2010)

Brooklyn’s Finest is een mooi staaltje van “Mijn debuutfilm was geweldig, maar daarna kreeg ik van Hollywood zoveel aanbiedingen, dat de films die ik daarna maakte toch wat afgeraffeld aanvoelen en minder gepassioneerd zijn, ook al had ik acteurs als Mark Wahlberg (Shooter), Bruce Willis en Monica Bellucci (Tears of the Sun) en Ethan Hawke, Don Cheadle, Richard Gere en Wesley – fucking – Snipes tot m’n beschikking“. Inderdaad: Wesley Snipes zit in Brooklyn’s Finest…!

Weet je: Brooklyn’s Finest is niet echt een hele slechte film hoor. Voor het grote publiek zal ie best te behappen zijn, en voor de actie- en bloedfans is ’t zeker een fijne film. Maar als je wilt genieten van deze film, let dan niet op zaken als de geloofwaardigheid van die dialogen of de voorspelbaarheid van het verhaal, want dat laat nog wel eens wat te wensen over.

Ik begon deze review met de verzonnen quote van Antoine Fuqua, omdat het behoorlijk duidelijk opvalt dat de makers van de film de namen op de poster belangrijker vonden dan een gedegen en gebalanceerd verhaal. Antoine Fuqua zal echt wel iets met deze film hebben willen zeggen (en hij heeft meesterwerken als Taxi Driver en Mean Streets gezien), maar hij heeft niet genoeg tijd genomen om het verhaal uit te diepen. Of misschien kreeg hij die tijd niet, maar misschien mist ie zelf ook wel de juiste diepgang…

Oh ja, Brooklyn’s Finest gaat over een aantal agenten in “Nieuw Breuckelen”. Ethan Hawke is getrouwd met Lily Taylor en zit behoorlijk in de financiële shit. Richard Gere zit een week voor z’n pensioen en steekt elke ochtend een pistool in z’n mond. En de initiële ongeloofwaardigheid van Don Cheadle’s karakter kan mogelijk bewust geweest zijn, omdat hij een agent speelt die nogal diep undercover is gegaan. Oh ja, nu herinner ik me Ellen Barkins rol als FBI-hotshot weer, en dat was zo’n rol die de film onderuit haalt. Niet dat ik er echt problemen mee had dat Barkin wel erg oud begint te worden, maar haar rol was zo simpel en oppervlakkig dat het de rest van de film ook naar beneden haalde. Daarbij vergeleken valt de rol van Wesley Snipes nog wel mee. Want ik moet wel toegeven: Antoine Fuqua toont wel wat lef met deze film, en niet alleen door iemand als Snipes te casten. Ergens is het ook wel jammer dat het er niet beter uit komt…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1210042

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *