New York, I Love You (2009)

Als de VVV van New York ooit verlegen zit om een promotiefilmpje, dan kunnen ze vanaf nu dus altijd teruggrijpen op New York, I Love You, de Amerikaanse variant van Paris, je t’aime. Dit is overigens die uitzondering op de regel dat Amerikaanse ‘remakes‘ altijd minder zouden zijn. Maar man o man, als ik wél geld zou hebben zou ik zo impulsief zijn geweest en direct een ticket geboekt hebben om nog voor de zomer naar die fantastische stad te vliegen…

Liefde, seks, romantiek, poëzie, zo’n 50 bekende acteurs en 11 regisseurs maken van New York, I Love You inderdaad een liefdesbrief aan deze door ons gestichte stad. Trots op Nederland, zou ik willen roepen, maar ik vind Rita wat eng (dom). En waar in Paris, je t’aime de samenhang tussen de verhalen een stuk lastiger te ontdekken was, vormt New York, I Love You veel meer één geheel. Ben wel benieuwd wie uiteindelijk de complete film als één geheel heeft gemonteerd.

Ik kan natuurlijk een lijstje geven van alle acteurs die meedoen in de film, maar dan haal ik jouw verrassing mogelijk weg die ik wel voelde toen er weer een nieuw segment startte. Maar geloof me op m’n blauwe ogen: je wordt gek van herkenning…

Fuck it, veel meer hoef ik niet te typen. Als je ooit in New York bent geweest, als je ooit van plan bent daarheen te gaan, en/of als je de stad sowieso al interessant vindt, dan is New York, I Love You een FANTASTISCHE film om te kijken. Met één kanttekening: als je enkel van mainstream meuk houdt, laat ‘m dan maar links liggen.
Maar ik ga ‘m kopen..!

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0808399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *