The Boat That Rocked (2009)

Een film die je door omstandigheden in vier etappes moet zien en tóch af kijkt, dat moet natuurlijk wel een leuke film zijn. En dat is The Boat That Rocked ook. Naast een relaxed relaas over “vrijheid” bevat de film ook zoveel goede muziek dat ik de soundtrack ook al heb…

The Boat That Rocked gaat over radiopiraten in de jaren 60. Natuurlijk denk je dan meteen aan de Veronica-boot, maar voor de Engelse kust lagen schijnbaar ook wat van die schepen. De boot die in deze film rocked is Radio Rock, met als kapitein Bill Nighy en als hoofd-DJ Philip Seymour – ‘The Count’ – Hoffman. Naast deze acteurs zie je heel veel bekende gezichten uit de Engelse film- en tv-wereld, waar vooral Rhys Ifans en Kenneth Branagh als hitleriaanse Engelse minister opvallen.

Eigenlijk moet ik ook niet meer woorden vuil of schoon maken aan The Boat That Rocked. Natuurlijk zit er veel van de ego-wereld van radio DJ’s in, maar de film bevat genoeg Engelse humor en een drang naar vrijheid die de film boven de gemiddelde komedie uit trekt. En had ik het al gehad over de muziek?

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1131729

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *