Blue State (2007)

Het fijne aan Blue State is dat de film inmiddels achterhaald is. Hoe dat kan lees je verderop. Ik vond Blue State als film gewoon relaxed, een beetje naïef, maar nergens irritant. En ik ben wel ‘fan’ van Anna Paquin, zeker sinds True Blood

Blue State gaat over een campagnemedewerker van John Kerry, die tijdens de laatste meeting vóór de verkiezingen van 2004 belooft dat als Bush herkozen wordt als president, hij naar Canada zal verhuizen. Zoals we weten ‘won’ Bush die verkiezingen, en dus moest hij verhuizen.
Omdat hij wil bezuinigen op de kosten gaat ie op zoek naar een reisgenoot, die hij vindt in de blauwharige Anna Paquin.

Na de grote ‘change’ van begin dit jaar wil natuurlijk niemand meer terugdenken aan die acht jaar onder Dubya. Dat is ook ’n beetje het jammere aan deze film: ik voelde geen urgentie meer. Natuurlijk is het leuk dat hij z’n belofte nakomt, maar ergens voelde het juist ‘schattig’. En ik denk niet dat dat ooit de bedoeling was van de makers…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0780486

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *