City of Ember (2008)

Ach, een gezellige familiefilm van de makers van Narnia maar LANG NIET ZO IRRITANT als die Narnia-films. En een aardig bijrolletje van Bill Murray.
In a nutshell: that’s City of Ember.

De eerste poster had een iets te overmoedige ondertitel: “Plan your Escape”. Dat zou namelijk net zo goed de ondertitel van Escape from Absolom, – L.A., – Alcatraz of – New York kunnen zijn geweest. Goed dat ze die titel niet gepakt hebben dan. Want ook al is het concept van City of Ember wel leuk en heel lichtjes zelfs interessant, de uitwerking is erg safe en precies datgene waar Walden Media schijnbaar voor wil staan: jonge kinderen op zoek naar het avontuur, maar wel met een mantel van de juiste normen en waarden. En ik zeg het nogmaals: ik was al lang blij dat ie niet zo irritant was als The Chroni-WHAT?-cles of Narnia ;).

Dus als je ergens een neefje, nichtje, broertje of zusje tussen de acht en vijftien hebt, dan kun je deze redelijk safe kijken. En het is de nieuwe van Bill Murray en Tim Robbins..!!!!!!

IMDb: http://us.imdb.com/title/tt0970411

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *