Tau ming chong (a.k.a. The Warlords – 2007)

Jet Li zegt al jaren dat hij geen actiefilms meer zal maken, en in het meerendeel van de gevallen dat hij deze ‘belofte’ niet nakomt vind ik dat ook helemaal niet erg. Zeker niet bij Tau ming chong, wat gewoon een goedgemaakte actie-avonturen-zwaard-vechtfilm is geworden: perfect om met een paar vrienden te kijken op een indrinkmoment ;). In jouw videotheek ligt ie overigens te huur als The Warlords

The Warlords speelt zich af rond 1850, en is gebaseerd op waargebeurde feiten. Dat maakt de film direct al interessanter, en zorgt er ook voor dat niemand bang hoeft te zijn voor ‘aan-touwen-vliegende-en-vechtende-chinezen’. Wacht: ik vind Crouching Tiger e.d. fantastisch, maar niet iedereen trekt dat ‘vliegvechten’. Maar: The Warlords is een realistisch en zeer groot opgezette epische avonturenfilm, die het niet alleen hoeft te hebben van de gevechten.
Je ziet wel dat de film is gemaakt door de ‘action-director’ van films als Hero en The House of Flying Daggers, want de nadruk ligt wel op de vechtscènes. Maar toch is het verhaal waarop deze film gebaseerd is wel voer voor een mooie vertelling, en dat komt ook best goed uit de verf. Als je een actiefilm wilt zien die niet mega-safe, risicoloos en 13-in-een-dozijn is, dan is The Warlords zeker aan te raden. Misschien wel de wat toegankelijkere versie van Mongol, die andere grootse spektakelfilm die niet uit Hollywood kwam?

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0913968

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *