Spring Breakdown (2009)

Dat niet alles wat gemaakt wordt door SNL-vets gaaf is, dat wisten we natuurlijk al lang. Toch vond ik dat bv. Amy Poehler en Tina Fey de laatste jaren deze bijna-vloek doorbroken, met variërende rollen in Hamlet 2 (Amy Poehler als antisemitische advocate), Mean Girls (geschreven door Tina Fey), Baby Mama (waar ze beide in spelen) en als Sarah Palin-parodie (Tina Fey). Maar een film als Spring Breakdown past dan toch iets teveel in het rijtje mislukte SNL-spinoffs.

Okay, ik heb best wel af en toe gelachen om het veeeeeeeeeeeel te simpele verhaal, maar ergens hoopte ik een paar keer dat ik lekker in slaap zou vallen op de bank. Ik weet zeker dat áls ik in slaap was gevallen ik deze film de volgende dag niet afgekeken zou hebben. Ondanks de aanwezigheid van Amy Poehler (die dit jaar de ‘What the Fuck-award’ won op de MTV-Movie Awards voor Baby Mama ;)), Rachel Dratch (haar Debby Downer in SNL was vaak té leuk), Parker Posey en Missi Pyle.

Okay: Missi Pyle steelt misschien wel de show als veel te oude wannabe-springbreak-vierster. “Whuhuuuuuuuuuw”, is haar motto, en af en toe scheen daar iets van nuance doorheen. Maar dat gebeurde maar heel even hoor, want Spring Breakdown is vooral een hele foute film over een stel 30-ers die de kans krijgen om hun studententijd over te doen en dan hopelijk wel wat populairder te zijn. Inderdaad: dat is het meeslepende plot ;).

Ach, die 5,2 op IMDb, daar kan ik best mee leven. Misschien zelfs iets te hoog…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0814331

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *