Drag Me to Hell (2009)

Holy fucking moly, wat een scary film was dát..! Normaliter hou ik helemaal niet echt van enge films, maar zo’n enorm goedgemaakte horrorfilm van Sam Raimi: :-) .
Natuurlijk is hij dé grote man achter de Evil Dead-trilogie, en ‘verhollywoodsterde’ hij daarna tot de regisseur van de Spider-Man-trilogie, maar nu is hij teruggekeerd naar ’true horror’, zoals het promomateriaal terecht stelt. Heel misschien dat Drag me to Hell voor de echte die-hard Evil Dead-fan nog iets té slick is, maar ik vond ‘m fantastisch. Lang geleden dat een film ervoor zorgde dat ik toch net iets anders naar m’n voordeur keek, net voordat ik de trap naar boven nam om te gaan slapen ;-) .

Misschien wel één van de gaafste dingen aan de film (ik zag ‘m in de sneak) was dat er na elke lompe en/of grove scène er weer een aantal (voornamelijk vrouwelijke) bezoekers de zaal verlieten. Als in: Drag me to Hell is geen commerciële crowdplease-horrorfilm (zoals ik die tientallen heb gezien in de sneak de laatste jaren): dit is gewoon een echte horrorfilm. Maar natuurlijk heeft Raimi ook weer de nodige humor in z’n film gestopt. Humor, die van Bruce Campbells karakter in de Evil Dead-trilogie een cultheld maakte. Ook hier is de humor zeker aanwezig, ook al werd er vooral vaak gehuiverlacht (ik contamineer een paar werkwoorden ;-) ) bij té lompe scènes.

Even kort iets over het verhaal, alhoewel het vooral leuk is als je niets weet natuurlijk: Alison Lohman (de altijd-als-tienermeisje-door-het-leven-gaande-vrouw (ze is al bijna 30!)) werkt op een bank en aast op een promotie. Daarvoor moet ze natuurlijk wel wat strenger worden, en laat ze dat net gaan proberen bij een oud zigeunervrouwtje…
En wat weet elke horrorfan: opletten met het ‘pesten’ van zigeuners. Zo, daar hou ik het bij, qua verhaal dan.

Voor de die hard-horrorfans: Greg Nicotero heeft weer lekker los kunnen gaan als special fx-artist. Ook al gaan ze nergens echt over de top; de special fx staan wel degelijk in dienst van het verhaal. Alhoewel; ik begin te glimlachen als ik terugdenk aan de gore dingen die ze verzonnen hebben. Want hoe hard kan iemand bijten zonder kunstgebit ;-) ?

Okay, ik hou op. De echte fans zitten natuurlijk al lang op deze film te wachten, en ik, als ‘gewone’ fan, heb me ook kostelijk vermaakt. Wel goed dat ik licht had gegeten vooraf ;-) .

IMDb: http://us.imdb.com/title/tt1127180

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *