Uitslag Oscar-poll..!

Echt bekomen van een overweldigende show hoefde ik gisteren helaas niet, want het ontbreken van een host maakte het wel erg klinisch allemaal. Maar desondanks zeker wel genoten van een paar verrassende winnaars (Spike voor het script van BlacKkKlansman was zeker terecht, en dus fijn verrassend..!!) en een paar mooie speeches (“Prrrrrffrrrttfrtttttt,” aldus Olivia – The Favourite – Colman toen ze werd gemaand op te schieten). Sommige winnaars leken zo verrast dat ze vrijwel geen speech konden houden, en wederom over winnaars gesproken: ik heb de drie gelukkige winnaars van m’n Oscarpoll inmiddels via good ol’ fashioned e-mail op de hoogte gebracht, maar ik ga ze hieronder natuurlijk ook vereeuwigen.

Uitslag
Green BookZoals we afgelopen vrijdagnacht reeds merkten – tijdens Brabantse Nachten Zijn Lang – the Oscar-edition op Omroep Brabant radio – was het een moeilijk te voorspellen jaar. En dat bleek ook wel uit de uitslag van m’n poll, want waar de winnaar vorig jaar maar liefst 21 van de 24 voorspellingen goed had, daar had de winnaar dit jaar ‘slechts’ 15 winnaars goed voorspeld.

Hij (oeh, daar verklap ik al iets) werd vergezeld door een even bekwame voorspeller, maar zoals alle jaren wordt de winnaar dan bepaald op basis van het moment van invullen: hoe eerder je ‘m invult, hoe ‘waardevoller’ je voorspelling. Ervaring heeft me namelijk geleerd dat de meeste goede antwoorden gegeven worden door mensen die het langste wachten (en daardoor het beste de laatste peilingen/buzz kunnen gebruiken). Vandaar dat ik dit criterium hanteer: bij gelijke stand wint degene die de voorspellingen het eerste heeft doorgegeven.
Op deze manier is ook nummer drie aan z’n winnaarsstatus gekomen, waarbij hij z’n 14 goede voorspellingen maar liefst vier dagen eerder door gaf dan de vele andere spelers met 14 juiste voorspellingen.

De winnaars
Okay, zonder verdere vertraging, de winnaars van de Filmofiel.nl Oscar-poll zijn:

  1. Pieter Van Esbroeck;
  2. Jaap Moonen;
  3. Mick van Herk.

Nogmaals: hartelijk gefeliciteerd..!
Oh ja, zelf had ik er slechts 11 goed voorspeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *