The Hangover Part II (2011)

Okay: met een kater/gaar hoofd is The Hangover Part II zeker vermakelijk. Ik heb harder gelachen om de film dan om de trailer (die ik ook niet echt grappig vond), maar wat ik eigenlijk vooral moet zeggen: verwacht niks, dan is ie vermakelijk. Wees kritisch en je geniet niet echt. Deel 2 is namelijk eerder een remake dan een vervolg. Niet opmerkelijk dat regisseur Todd Phillips voorafgaand aan de release van deze film al opmerkte dat het derde deel wél over een compleet andere boeg gegooid gaat worden.

Het is zeer makkelijk om te zeiken over The Hangover Part II. Het is namelijk een schaamteloze cash cow die alleen zoveel geld zal gaan ophalen omdat deel 1 geweldig was. Of zoals Mel Brooks’ Yogurt in Spaceballs al zei over remakes: “the search for more money“. Ik denk echt dat er niet langer dan een week aan het scenario is gewerkt. Ze hebben het scenario van deel 1 gepakt, de hoofdpersonen intact gehouden en de bijrollen uitgewisseld. Nu is het niet Doug die gaat trouwen maar Stu; het is niet Stu’s vriendin die hem haat, maar z’n schoonvader; ze raken Doug niet kwijt, maar Stu’s schoonbroertje Teddy; Stu blijft een zwak houden voor ‘dames’ van lichte zeden; Alan is nogal altijd degene die je niet mee moet nemen op zo’n trip, en Bradley Cooper toont weer aan over de beste smirk in Hollywood te beschikken. Oh ja: en nu speelt het zich af in Bangkok i.p.v. in Las Vegas.

Het beste aan The Hangover Part II zijn de lokaties. Alles is gefilmd op lokatie in Thailand, en dat moet voor cast & crew geweldig zijn geweest. Niet dat er veel wijdse shots van de natuur in zitten, maar de shots die erin zitten doen mij wel verlangen naar een vakantie in die richting. Natuurlijk zie je weinig van de Thaise cultuur, maar ik verwacht dan ook niet dat Todd Phillips in meer dan Soi Cowboy geïnteresseerd is. Inderdaad: Wikipedia dat maar ;).

Ja, ik heb wel meer gelachen dan ik verwachtte. Maar nadat ik de tegenvallende trailer zo’n 15 keer had gezien verwachtte ik ook niet zoveel. Voorkom een teleurstelling en doe dat ook niet…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1411697

3 Antwoorden aan “The Hangover Part II (2011)”

  1. Nou, eindelijk gezien, en ik moet zeggen… melkkoe 2 viel me helemaal niet tegen. Ik wist dus al dat ik voor meer van hetzelfde ging zitten, en dan blijven alleen de typetjes en de grappen over, en die waren toch weer gewoon goed.

    Toch wel benieuwd naar koe 3 dan denk ik ;)

  2. “Niet opmerkelijk dat regisseur Todd Phillips voorafgaand aan de release van deze film al opmerkte dat het derde deel wél over een compleet andere boeg gegooid gaat worden.”

    Typisch hollywood anno nu. Deel 2 draait nog niet, maar wel alvast zeggen (lees: hypen) dat melkkoe 3 nóg beter wordt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *