Buried (2010)

Zo, het meest relaxte baantje in de filmcrew van Buried moet de ‘location scout’ zijn geweest, want deze film speelt zich zo goed als volledig in één ruimte af. En dat de film toch zo spannend is dat een toch-minder-stoere-dan-hoe-ie-zich-voordeed-buurman zo’n drie keer uit de stoel opsprong, dat is een groot compliment voor regisseur Rodrigo Cortés. Maar de ster van deze film is toch Ryan Reynolds…

Okay, effe de context: ik had gisteravond helemaal niks te doen, en wilde eigenlijk een makkelijk-vermakelijke film. Dus toog ik naar de plaatselijke Pathé, omdat ik over Buried wat goede dingen had gehoord, inclusief de 7,7 op IMDb. Eigenlijk wilde ik ook niet meer weten, maar toch las ik al iets. Het enige dat ik hier zal zeggen: Ryan Reynolds wordt wakker in een kist, ergens onder de grond. En dat blijft serieus anderhalf uur behoorlijk spannend.

Toch was ik na afloop niet zo onder de indruk als ik gehoopt had. Ik heb me behoorlijk vermaakt, maar niet buitensporig. Daarnaast was de film wel lichtelijk scherp inzake de compleet onmenselijke PR-machine die in zulke situaties naar voren komt, en misschien dat deze film op dat vlak ook nog wel effe blijft hangen. Maar uiteindelijk zorgde ook dat er niet voor dat ik hier lyrisch over deze film ga schrijven.

Shit, ik merk dat ik niet veel te melden heb over deze film. Ryan Reynolds speelt z’n rol erg goed, want hoe hard zou jij in paniek schieten als jou dit zou overkomen? Toen ik voor het eerst over deze film hoorde, dacht ik nog: “Hé, weer een remake van Spoorloos?“, maar dat is het toch zeker niet. En ik kan ook wel geloven dat deze film in Amerika weer anders aankomt dan hier, dus mogelijk dat dat die superlatieven op de poster hiernaast verklaart. Ik gebruik ze in elk geval niet…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1462758

Een antwoord op “Buried (2010)”

  1. Ik sluit me helemaal bij je review aan.
    De film is knap gemaakt, want ondanks dat de camera de kist geen seconde verlaat heb ik me ook geen seconde verveeld.
    Maar toch, beleven deed ik het ook niet. Natuurlijk WEET ik dat het vreselijk moet zijn wat Ryan Reynolds hier meemaakt, maar ik heb dat niet gevoeld. Ik had met Colin Farrell in z’n telefooncel veel meer te doen. Of dat het acteerwerk of de regie is weet ik niet, die leken me beide toch zeker ok.

    Wat ik ook vreemd vind is het budget: $3.000.000! Da’s een hoop geld voor een paar simpele houten kisten, een telefoon en een zippo. Doet me toch vermoeden dat zo’n 70% van het budget zo in de zak van Ryan Reynolds is beland. En daar hou ik niet zo van. Dan heb ik meer respect voor bijvoorbeeld Cube, die met 7 acteurs, special effects en een stuk meer decor toch voor ongeveer $380.000 in elkaar is gedraaid…

    Maar goed, dat doet er verder niet toe natuurlijk. Het gaat om wat de film uiteindelijk is geworden, en dat is in mijn ogen gewoon vermakelijk hap waar je heerlijk anderhalf uur van je avond mee vult, maar die daarna ook geen moment meer blijft hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *