The Switch (2010)

The SwitchOndanks een paar nogal ongeloofwaardige scènes – waardoor de film bij menig recensent ook door de mand valt – was ik eigenlijk best verrast na het zien van The Switch. Het is natuurlijk lang niet de beste film van het jaar, maar ik verwachtte een stuk minder. Jennifer Aniston is niet op haar best, maar zeker ook niet op haar slechts. Jason Bateman laat (weer) zien dat hij neerslachtige rollen goed aan kan, maar vooral de 7-jarige (?) Thomas Robinson steelt de show…

Effe kort wat info: The Switch is geregisseerd door de mannen die ook Blades of Glory maakten. Inderdaad: niet echt hoopvol als ze dan een romantische komedie gaan maken. Daarnaast gaat de film over een alleenstaande vrouw die graag een kind wil, en de donor heeft uitgenodigd op een ‘insemination party‘. Inderdaad: één van de ongeloofwaardige scènes die ik eerder noemde. En het laatste stukje informatie: The Switch is gebaseerd op een kort verhaal van Jeffrey Eugenides, die ook de roman schreef waarop The Virgin Suicides gebaseerd is. Ik ken dat korte verhaal niet, maar schijnbaar is dat bij menigeen wél bekend, want naast de ongeloofwaardige scènes is het ‘verhollywoodsen’ van dat verhaal de grootste reden om deze film af te zeiken. En nogmaals: ik doe daar niet aan mee…

Natuurlijk: The Switch is behoorlijk voorspelbaar, en sommige mensen zullen dat ‘zo Amerikaans’ noemen. Maar de film bevat ook een aantal hilarische scènes, een aantal zeer mooie scènes (vooral tussen Bateman en dat jonge manneke), een leuke en best scherpe bijrol van Jeff Goldblum, en een helaas tegenvallende bijrol van Juliette Lewis. Daarnaast rent ook Patrick – Hard Candy, Little Children – Wilson nog rond in de rol van ‘pricebull’, oftewel: de donor. Zijn rol had een stuk interessanter kunnen zijn, maar dat past dan weer niet in een film als deze.

The Switch is gewoon een best leuke romantische komedie met net genoeg dramatische spanning om mij een stuk meer te boeien dan ik vooraf dacht…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0889573

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *