She’s Out of My League (2010)

De aantrekkelijkheid van een onbereikbare vrouw is ontzagwekkend, dat zal elke man hier beamen. En als ze dan ergens een tipje van haar gereserveerdheid oplicht en een gruwelijke drol toelaat tot haar leven, dan kun je een leuke film krijgen. En ondanks alle cliché’s en voorspelbaarheid is She’s Out of My League ook écht een leuke film. Ik heb best vaak hard moeten lachen tussen een sneak-publiek dat volgens mij ook erg tevreden was…

Alles wat je gaat denken van deze film – na het zien van de trailer of het lezen van dit verslagje – zal wel uitkomen. She’s Out of My League springt er echt niet uit qua originaliteit, maar Cameron Crowe, Roger Avary en zelfs Clint Eastwood zagen het al eerder: Jay Baruchel is een behoorlijk goede acteur (ook al had hij enkel bijrolletjes in Almost Famous, Rules of Attraction en Million Dollar Baby). Hij speelt nerd Kirk met precies genoeg ‘self consciousness’ dat je ‘m uit kunt lachen, maar hij wordt nergens een karikatuur. En dat is knap…
Maar misschien is dat ook wel een verdienste van regisseur Jim Field Smith, die – gezien zijn foto’s op IMDb – zelf uit ervaring misschien wel heel goed wist hoe nerds fantaseren over het krijgen van een gruwelijk lekker ding ;-) .

Okay, kort het verhaal, of heb je zoiets van: “Mwah, waarom?“. Inderdaad: het is ook nergens voor nodig om over het verhaal uit te weiden. Weet dat het gaat over een drol die het voor elkaar krijgt een lekker ding te strikken, of is het andersom? Who cares, als het helemaal niet erg is om mee te fantaseren en je te identificeren met nerd Kirk?

Iets serieus: hotty Alice Eve is gewoon 100% Brits. Wat een actrice, dat je dat helemaal nergens ziet..! Ehm, ik bedoel “hoort”… ;-)

Foei Filmofiel, foei..!
Okay, ik stop.

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0815236

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *