The Sasquatch Gang (2006)

Zo opvallend als dat de mensen van De Filmkrant het vonden dat The Sasquatch Gang door het Engelse blad Sight&Sound in een top-zoveel lijstje van beste DVD-releases van 2009 werd genoemd, zo slecht vond ik ‘m. Man o man, “From the guys that brought you Napoleon Dynamite. Ja, van de opnameleider/1st AD van die wél geweldige cultkomedie…

Natuurlijk is het wel weer goed/fijn om weer eens een echt slechte film te zien. Mijn goede-film-streak bleek afgelopen dinsdag al afgesloten toen ik I Love You Phillip Morris zag, maar vergeleken bij The Sasquatch Gang was die Jim Carrey-film fantastisch… En ik probeerde echt wel door het slechte acteren heen te kijken, maar dat lukte me niet. En zeker omdat ik Justin Long in andere films een stuk beter heb zien spelen, moet meneer Skousen toch maar 1st AD blijven en niet denken dat hij regisseur is. Of misschien eerst nog een jaar of tien oefenen met films die wij niet hoeven te zien…

Okay, natuurlijk wordt er gejat van Napoleon Dynamite. Heck, zelfs Jon Heder heeft een cameo in deze film. Maar in Napoleon Dynamite wordt een bijna surrealistisch voorstadje gecreëerd waarin zo’n weirdo perfect past, maar dat lukt in deze film dus helemaal niet. Dat meneer Skousen Rashomon heeft gezien is evident, en dat hij een nerdy-komedie in de lijn van die geweldige film wil maken is bewonderenswaardig, maar volgens mij is één van de eerste stappen die je als regisseur moet zetten toch die waarin je probeert om het beste uit je acteurs te halen. En die stap lijkt hij overgeslagen te hebben, óf hij kan het gewoon niet…

Voordat ik deze film zag vroeg ik me af waarom deze in NL nooit is uitgebracht, nu weet ik het.

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0460925

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *