The Men Who Stare at Goats (2009)

Een tijdje geleden zette ik hier een link naar de trailer van The Men Who Stare at Goats, omdat ik keihard moest lachen bij het zien van die trailer. Helaas heb ik bij het zien van de complete film ook wel gelachen, maar deden de trailer me een betere, scherpere en interessantere film vermoeden. Ik bleef dan ook achter met een licht onbevredigend gevoel…

Natuurlijk heb ik gelachen. Natuurlijk is het een quirky film met “dit slaat helemaal nergens op maar is wel lachen”-grappen, maar veel meer deed de film bij mij niet. En ik kan me niet voorstellen dat ‘actor-turned-director’ Grant Heslov enkel een film wilde maken die nergens op slaat, in de hoop dat dat grappig is. Ik miste vooral scherpte, zeker gezien de aanwezigheid van de ‘socially conscious’ George Clooney.

Naast Clooney zien we Ewan McGregor als journalist, Kevin Spacey als ‘nemesis’ en Jeff Bridges als The Dude. Oh nee, hij speelt hippie-militair Bill Django, maar zou zo de tweelingbroer van The Dude kunnen zijn. Alleen zou The Dude nooit één voet op een militaire basis zetten, if you ask me…

Okay, ik zeik misschien wat veel. Ik heb me zeker wel vermaakt, en dat kwam grotendeels door ’t zinnetje aan ’t begin van de film, waarin wordt gezegd dat er veel meer waar is van wat je gaat zien, dan je zult willen geloven. Het schijnt namelijk dat er echt behoorlijk wat tijd, geld (en drugs?) is gestoken in het onderzoeken van paranormale vaardigheden om te gebruiken in het leger. En misschien wel omdat ik in mijn dromen ook best vaak kan vliegen en dergelijke, had ik een interessantere film verwacht. Interessanter, en zeker scherper..!

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1234548

Een antwoord op “The Men Who Stare at Goats (2009)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *